Hírek

2012.11.17. 16:27

Egészségnap Balatonalmádiban (fotókkal, videóval)

Balatonalmádi - A pozitív életszemlélet, a test, lélek és szellem harmóniája, illetve egészsége volt a központi témája a harmadik alkalommal megrendezett őszi egészségnapnak, aminek ezúttal is a Pannónia Kulturális Központ adott helyet.

Halmos György

Az egész napos program során ingyenes szűrésekkel várták az érdeklődőket. Többek között vérnyomást, vércukor-szintet, testzsírtömeget lehetett megmérni, de látásvizsgálaton is részt lehetett venni más szűrésekkel együtt. Mindemellett a vöröskereszt munkatársai az önkénteseket várták véradásra a nap folyamán. Aki a mérések mellett szellemileg is fel akart töltekezni, az a víz erejéről, tisztító hatásáról, a fizikai érterápiáról, valamint az ételallergiáról hallgathatott meg szakemberektől előadásokat. A szervezők nemcsak a szellemi feltöltekezésről gondoskodtak, de a művelődési házban egészséges ételekből rendeztek vásárt, bemutatót.

A galériáért kattintson a képre!

Melnecsukné Vati Judit, a programot szervező Balatonalmádi Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársa arról beszélt: a tavalyi rendezvényen a szűrés fontosságára helyezték a hangsúlyt, de azt tapasztalták, hogy legtöbben elvégeztették a vizsgálatokat, majd megnyugodva hazamentek és folytattak mindent ugyan úgy, ahogy előtte. Most azt szeretnénk elérni, tegyenek azért az emberek, hogy ne legyenek betegek.

– Felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára, megmutatjuk, hogy liszt, cukor és tojás nélkül is lehet ízletes és finom ételeket készíteni, ami egészséges az nem unalmas és ízetlen. A pozitív életszemléletet akarjuk átadni, vagyis citromléből készíthetünk akár limonádét is – fogalmazott.

Videó:

Az idei, novemberi rendezvény volt a sorban a harmadik, amit kulturális intézmény és a Balatonalmádi Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezett, tematikájában mindegyik különbözött. Az elsőn az alternatív és hagyományos gyógyászatot különböző formáit ismertették az érdeklődőknek, a másodikon a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet, mert minél hamarabb diagnosztizálnak egy betegséget, annál könnyebb gyógyítani. Az idei rendezvényen pedig többek között a pozitív életszemléletet próbálták propagálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!