Hírek

2016.12.30. 15:18

Drága a szilveszteri utazás

Veszprém – Sokan töltik az év végét szállodában. Leggyakrabban a belföldi hoteleket választják. Külföldi utazás esetén már mélyebben a zsebbe kell nyúlni.

Molnár Sándor

– Az idén a legtöbben a belföldi wellness hotelek 3, 4, 5 éjszakás turnusait választották. Ezekre az utakra már október, november elején kellett jelentkezni, mert annyira telítettek a szállások. Közepes árkategóriában Egyiptom az egyik újra felkapott utazási célpont, mert ott még szilveszter tájékán is jó idő van.

Fotó : Molnár Sándor

A magyarok mindig kedvelték a Vörös-tenger, és a búvárkodás miatt. A távolabbi úti célok közül a Maldív-szigetek, Srí Lanka, Thaiföld a népszerűek. Ezek már jóval magasabb árkategóriát képviselnek. Emiatt, van aki kivárja a kiemelt időszak végét.  Februártól már kezdenek beindulni az ázsiai utazások.

Nagyon fontos viszont, hogy baleset, poggyász, és beteg biztosítás nélkül ne induljanak el – mondta el érdeklődésünkre Omász Katalin értékesítési igazgató, az egyik belvárosi utazásszervező cég képviseletében.

Fotó : Molnár Sándor

Egy másik helyi irodában az a tapasztalat, hogy a külföldi utazás időpontjául nem kimondottan december végét választják, mert minden sokkal drágább, mivel kiemelt időszak, és a szilveszteri vacsorának is felára van. Ennek ellenére indítanak buszos Dél-olaszországi utat, de nincs az a tömeges utazási kedv az év legvégén, mint korábban volt. Januárban azok utaznak, akik a hidegből meleg helyekre vágynak. Az egzotikus utak közül Thaiföld még mindig népszerű, és újdonságként a dubai út most a sláger. Ez egy közelebbi célpont, 5 órás repülőúttal, a mínuszokból a + 25-30 fokokba lehet kiutazni – tájékoztatta lapunkat Hagemann- Lovasi Beatrix ügyvezető.

Fotó : Molnár Sándor

Az egyik országos utazási iroda képviselője is megerősíti, hogy a belföldi szálláshelyek iránt nagyobb a kereslet, valamint, hogy az emberek szeretik még európai nagyvárosokban eltölteni ezt az időszakot. Veszprém környékéről kedvelt úti cél Szicília, London és Róma, vagy busszal a Bledi-tó környéke. Az egzotikus utak iránt is van érdeklődés, de csak egy szűkebb réteg engedheti meg magának, hogy az év végét válassza.

Fotó : Molnár Sándor

– Bali, Dominika és Kuba a kiemelt területek ebben az időszakban. A kötelező szilveszteri programokat itt is be kell fizetni, ami elég jelentősen emeli az árat. Január elejétől viszont már szívesen utaznak Mexikóba, és az előbb említett országokba, de népszerűek a körutazások is, például Thaiföldre – informál Molnár Anita kommunikációs vezető.

Összességében megállapítható, hogy 90, 150 vagy 250 ezer forint körüli összegekről indulnak az utak. Persze nem mindegy, hogy hová és hány napra kívánunk kiruccanni. Az viszont biztos, hogy a szilveszter környéke kiemelt, és emiatt drága időszaka az évnek, ezért megéri január 4-e utánra szervezni a nagy utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!