Hírek

2014.10.19. 14:35

Kevesebb tagot ad a Fidesz és az MSZP, újként megjelent a DK

A következő önkormányzati ciklusban is kormánypárti többség lesz a megyei közgyűlésben, a képviselők szombaton vehették át megbízólevelüket.

Balassa Gergő

Polgárdy Imrének Beregi Zoltán adja át a megbízólevelét

A 2010 -2014 közötti időszakban a megyei közgyűlésbe a Fidesz -KDNP tizenkettő, az MSZP négy, a Jobbik két tagot delegált. Az arányok nem változtak jelentősen a 2014-ben induló ötéves ciklusban, a Területi Választási Bizottság elnökének tájékoztatása szerint a Fidesz- KDNP tíz, a Jobbik és az MSZP három-három, a Demokratikus Koalíció pedig egy mandátumot szerzett. Beregi Zoltán arra kérte a megválasztott képviselőket, hogy lehetőleg minél nagyobb egyetértésben , a választópolgárok felhatalmazása alapján a megye fejlődéséért dolgozzanak.

Imre László megyei jegyző felhívta a képviselők figyelmét arra, hogy a megválasztást követően harminc napon belül le kell tenniük vagyonnyilatkozatukat. Az esküjét csak az a képviselő tudja letenni, aki már átvette megbízólevelét.

Ugyanitt adták a mandátumot szerzett megyei önkormányzati, német és roma nemzetiségi képviselők megbízólevelét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!