Hírek

2014.10.18. 08:18

Diákok tárgyalták a bűntettet

Érdekelnek a bírósággal kapcsolatos témák, az ottani világ, és az is lehetséges, hogy még ezen a területen tanulok tovább. Ezért veszek részt a perszimuláción.

Kovács Erika

Ezt a veszprémi Pencsikoff  Dávid középiskolás mondta a Veszprémi Járásbíróságon, az úgynevezett perszimuláción, szombaton, ahol a a fiatalokat a bíróságok világával ismerkedtek. Rablás bűntett és más bűncselekmények ügyében megtörtént esetet tárgyalt a perszimuláción Kovács-Puskás Éva bírósági titkár, ahol a vádlottak, sértettek, tanúk, ülnökök, védők és ügyészek valamennyien veszprémi diákok, akik az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumból, valamint a Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolából jelentkeztek. Nekik előre kiosztották a vádiratot, amiből felkészülhettek a tárgyalásra.

Végül megbeszélték a hozott ítéletet és összehasonlították azt a valódival.

Varga Erika bíró az úgynevezett „Nyitott bíróságok” elnevezésű országos programról érdeklődésünkre azt mondta, a mostani valóságot idéző tárgyalással céljuk az, hogy a diákok megismerjék a bíróságok világát, az ottani munkát, ha adott esetben odakerülnek, például tanúként, ne legyen tőlük idegen és ne ijedjenek meg a helyzettől.

Címkék#per#diák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!