Hírek

2013.03.23. 18:56

Csopaki boros toros hétvége

Csopak - A szabadtéri mulatsághoz éppen megfelelő időjárás volt jellemző a hétvégén, ezért sikerült megszervezni a Csopaki boros toros hétvégét, amit egy héttel korábban elsodort a hóvihar.

Varga Ibolya

Az érdeklődőket  Ambrus Tibor polgármester köszöntötte, aki örömmel mondta el, hogy a környéken kitűnő borokat érlelnek, akadnak jóféle pálinkák és ha nem is nagyon ölnek már disznót, sokan rendszeresen töltenek kolbászt, készítenek maguknak sonkát és egyéb füstölt termékeket. Ezért határozták el három évvel ezelőtt, hogy megszervezik a remek zenék, borok, finom falatok hétvégéjét és azon belül kolbásztöltő versenyt hirdetnek, melyre csapatok jelentkezhetnek.

Az első műsorblokkban Dávid Roland, a Csopak Táncegyüttes, a Kaláris Tánccsoport és a csopaki óvodások adtak műsort. A délelőtt folyamán még a Rizling zenekar mutatta be a koncertjét. Nyugodtan dolgozhattak a kolbásztöltő csapatok, melyeknek tagjai, a munka előtt némi pálinkát, majd  közben bort, illetve forralt bort vettek magukhoz. A tevékenységüket  háromtagú zsűri értékelte, melynek tagjai Szopkóné Saly Ágota, a Csopak Településért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Baranyi Sándor közgazdász, zenész és Varga Ibolya újságíró voltak. Tizenhárom csapat indult és mindannyian hagyományos, jól bevált recepteket hoztak magukkal. Két olyan csapat is volt, melyek többféle ízesítésű kolbászt készítettek. Az fűszerezés a legtöbbször jól sikerült, elvétve fordult elő, hogy kicsit több só csúszott a masszába, illetve arra is volt példa, hogy majorannával ízesítették a kolbászt, ami inkább a hurkához illik. Négy csapat ért el bronz-, öt ezüst- és négy arany minősítést. A legszebb standért járó különdíjat a Bakonyi betyárok szerezték meg. Aranyérmet kapott az LK-Bulls csapat, a harmadik helyezést a HurkaGyurka, a másodikat a Kézi kolbász, ab elsőt a Füredi töltikék csapat szerezte meg. A fürediek ezzel megvédték a tavalyi elsőségüket. Az első három helyezettet kolbásztöltővel jutalmazták.

Délután és este a Crazy Jam Country Band, Dávid Roland, a Breaking Blues és a Gesarol rock adott koncertet.

Vasárnap is érdemes ellátogatni a Fürdő utcai parkolóba, ahol hagyományos disznóvágás  részesei lehetnek. Délelőtt Nádas György humorista ad műsort, délben Rudi bohóc szórakoztatja a kisebbeket, majd a DR Unplugged Project, végül a Cosmos Trió lép fel. A környékbeli borászok  és pálinkakészítők folyamatosan kóstoltatják kiváló nedűiket, kézműves termékeket, hagyományőrző falatokat készítenek és a rendezvény teljes nyitva tartási ideje alatt gondoskodnak szórakoztató gyermekprogramokról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!