Hírek

2014.07.08. 08:38

Család és haverok - Huszonnegyedszer rendezik meg a Zirci bulit

A Sántakutya, a Firkin, a Vad Fruttik, a Funthomas, dr. Grog Gazdag Tiborral, valamint az U2 és a Kispál és a Borz tribute együttesei, a Station és a Tökéletes helyettesek.

Varga Domokos Péter

Csak néhány együttes neve csalogatónak, amiért ismét érdemes kilátogatni a család és a barátság fesztiváljára, a Zirci buliba július 11–12-én a Tündérmajor melletti domboldalra. A színpadi programok 11-én, pénteken délután (18 órától) kezdődnek, ekkor lép fel a Firkin, a Vad Fruttik, a Funthomas és HangmanJack.

Nem tudják, ki, mikor nevezte el, de ma már csak így emlegetik a Zirci bulit: a család és a barátság fesztiválja (Archív fotó: Varga Domokos Péter)

Ám a kiegészítő rendezvényekre már 14 órától várják az érdeklődőket. A játszósziget és a Buli-bölcsi kicsiknek szól, a nagyokat családi vetélkedő, kézműves foglalkozás várja. A civil faluban közösségek és a zirci térség értékei mutatják meg magukat, mellette lesznek foglalkoztató prevenciós műsorok. Utóbbi alatt többek között alkohol és drogambulancia, közlekedésbiztonság és bűnmegelőzési, valamint természetvédelmi programokat értünk.

Szombaton a „korán kelőknek” már délelőtt 10-kor kezdődnek a rendezvények. Egész nap nyitva lesz Tündér-sziget a Bakony szívében, ahol a Zirc Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány partnerinek programjai zajlanak. A civil falu és a Bakony sátor egymás mellett ad helyet a bemutatkozásoknak, a már említettek mellett a Magyar Honvédség Veszprémi Toborzó Irodája csalogatja majd a kalandos életre (és biztos megélhetésre) vágyó fiatalokat.

Ezúttal sem marad el a Buli-futás a még korábban ébredőknek, nevezés 9 órától az infó sátornál. A sportos fesztiválozók innen indulva beszaladnak Zircre, majd ide érkeznek vissza. Az is kiderül, kik a legjobb grundfocisták, meccsek délután kettőtől. Az országos szinten innen induló fesztiválvéradás ismét lehetővé teszi, hogy a család és barátság szórakoztató rendezvényéhez jótékonykodás, segítségnyújtás is társuljon. Igazi közösségi élményt ígér a szombaton este tíz órakor kigyulladó óriási tábortűz, köré gyűlve a fiatalok meghallgathatják a 24 éve ide járók történeteit a hajdani bulikról.

És amit senki ne feledjen: az országos fesztiválok sorában egyedülállóként a Zirci buli még mindig ingyenes!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!