Hírek

2011.04.11. 16:10

Civilek a pályán!

Döbrönte - A Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete megalakulása óra igyekszik segítséget nyújtani a kistérségben működő szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak. Ennek szép megnyilvánulása volt a vasárnapi civil fesztivál.

Nagy Imre

Mentorszolgálatuk az együttmunkálkodást segíti. Számos területen szolgálnak tanáccsal, segítséggel. A szolgálat keretein belül, az ismertség növelésére szervezték meg vándorkiállításukat a kistérség hat településén, ezt az utolsó alkalommal Döbröntére vitték.

- A projektet a fesztivállal koronázzuk meg. A program rendkívül gazdag, a kistérségben működő szervezetek, amatőr művészeti csoportok szerepelnek színpadi produkciókkal, ők ilyen módon is megmutatják, hogy mivel foglalkoznak. Kezdésként civil fát ültettünk, ami előtt emléktáblát helyeztünk el. A rendezvény hagyományteremtő, évente más-más településen szeretnénk megismételni - mondta el Orbán Zsuzsanna, a mentorszolgálat vezetője, a fesztivál egyik szervezője.

Cseh Lajos, Döbrönte polgármestere üdvözölte a civil kezdeményezést.

- Nagy szeretettel fogadtuk a rendezvényt. Döbröntére amúgy is sokan járnak hétvégén Pápáról és a környékről, és ma az ünnepség is sok látogatót vonzott. Várom vissza a programot, és szívesen segítünk a civil mozgalomnak, a Civil Hálónak - fogalmazott a falu első embere.

A programok vasárnap délután a Rubato Band hívogató térzenéjével kezdődtek, majd a civil fa ültetése és a köszöntők után a színpadi produkciók vették át a főszerepet. A környező települések amatőr művészeti csoportjai köszöntötték a fesztivált. Velük egy időben négy udvarban kézműves foglalkozásokra látogathattak el kicsik és nagyok. A művelődési házban a Miénk a ház elnevezésű kiállítást tekinthették meg az odalátogatók, akik állandó kísérőprogramként kézműves vásárban juthattak hozzá természetes alapanyagú termékekhez.

- Ismét pályáztunk, így reményeink szerint a mentorszolgálat szeptember 30-ig tovább működik - tájékoztatott Orbán Zuzsanna, aki sikeresnek ítélte a rendezvényt, amit több hasonló követ.

Címkék#Döbrönte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!