Hírek

2009.10.02. 02:28

Buszjáratot indítunk

Zirc, Veszprém - A Bakony Volán olvasónk kérését elfogadva, a lyukas órában járatot tervez Zirc és Veszprém között.

Tremmer Tamás

Mindennapos gondjával kereste meg lapunkat a megyeszékhelyen élő Sárzó Teréz. A hölgy Veszprémből Lókútra jár dolgozni. Odafele még nincs nagy gondja a zirci átszállással, de visszafele két órát kell várakoznia.

A busza 18.55-kor ér be Lókútról Zircre, innen Veszprémbe pedig 20.40-kor indul járat. Nem érti, miért nem lehet buszt indítani ez idő alatt is, miközben hat óra és háromnegyed hét között három járat is indul Veszprémbe?

Úgy tűnik, olvasónk kérése meghallgatásra talál(t). Lapunk megkeresésére Bebesi István, a Bakony Volán vezérigazgatója megvizsgálta a helyzetet. Elismerte, hogy abban a háromnegyed órában egy Somló, egy Bakony és egy Balaton volános jármű is megy Veszprémbe, utána viszont hosszú csönd. Ezért úgy határoztak, hogy hétfőfől péntekig megpróbálkoznak egy 19.30-as járat zirci elindításával, amely este kilenckor menne majd vissza Veszprémből.

Egyelőre azért van szükség a feltételes módra, mert a járat indítását a regionális közlekedés-szervezési irodának is jóvá kell hagynia. Másodszor pedig legkorábban december 13-ától tudnak indulni, a menetrend ugyanis ekkor módosul. Ha minden összejön, akkor is szükség lesz egy három hónapos kísérleti időszakra, hogy lássák, az utasok részéről tényleges-e az igény a járat iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!