Hírek

2013.11.03. 19:34

Bűnügyi sorozat készül Pápán

Pápa – Nagyszabású televíziós filmsorozat forgatási helyszínéül szolgált a napokban Pápa városa, amely önmagát „alakítja” az Usztics Mátyás rendező által filmtörténelmi jellegűnek nevezett produkcióban.

Polgár Tibor

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) készülő, Végzős kezdők című tévéfilmsorozatát összesen öt országban forgatják majd, Pápa pedig – az egyik főszereplő karakter helyi kötődésének okán – több színtérrel is megjelenik a cselekményben. 

– A történet fiatal, pályakezdő rendőrökről szól, akik végzősök a rendőrtiszti főiskolán, de a hivatásukban, a tiszti pályán és az életben még kezdők. Ebben a bűnügyi sorozatban látható lesz az ezzel az állapottal járó minden nyűg, küzdelem, kudarc és siker, miközben rengeteg kérdésfelvetéssel szembesülünk. Mi nem akarunk a puritán, sablonos amerikai akciófilmek nyomába eredni. Az embert, az emberi viszonyokat állítjuk a középpontba – tudtuk meg Usztics Mátyástól, a Végzős kezdők szellemi atyjától, aki rendezőként, forgatókönyvíróként, producerként, nem mellékesen pedig főszereplőként is erősíti a produkciót. 

A Végzős kezdőket összesen öt országban forgatják, elsősorban hazánkban, de a filmes stáb Horvátországban, Ukrajnában, Lettországban, illetve Azerbajdzsánban is vesz fel jeleneteket.

 


A filmesek Pápa több pontján, így többek között a Várkertfürdő előtt is vettek fel jeleneteket a készülő sorozathoz. A kép jobb oldalán, sötét felsőben Usztics Mátyás instruálja a színészeit (Fotó: Polgár Tibor) 



– Filmtörténelmi jellegű ez a vállalkozás, ugyanis a magyar filmgyártás történetében nem volt rá példa, hogy egy televíziós filmsorozatban öt ország, köztük ilyen országok és ilyen kultúrák vegyenek részt – jegyezte meg a neves színművész. Elmondása szerint a magyarországi forgatási helyszínek közé azért választották be Pápát, mert a város adta a legkedvezőbb választ az együttműködésre irányuló kérdéseikre. 

– Összesen kilenc-tíz napot forgatunk Pápán, de előfordulhat, hogy a későbbiekben is visszajövünk még ide dolgozni. Pápa nagyon szép város és folyamatosan szépül. A lakosság hozzáállása rendkívül  pozitív, barátságos – fogalmazott Usztics Mátyás.

 


Usztics Mátyás tájékoztatása szerint közel 130 szereplője van a produkciónak, amelyhez kapcsolódóan több mint 300-an jutnak munkához, és az egész Kárpát-medence képviselteti magát a szereposztásban. A Végzős kezdők háromszor tizenkét részes lesz. Az első, egyenként bő ötvenperces epizódokból álló évadot 2014 októberétől láthatják a nézők az M1-en. A különlegesnek ígérkező televíziós filmsorozat többek között a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság támogatásával készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!