Hírek

2014.09.14. 10:08

Börtönbüntetés egy talált fegyverért

Három kézben is megfordult az a lőfegyver, ami miatt ketten letöltendő büntetést kaptak.

Mátételki András

Egy nagyvázsonyi 27éves férfi még 2011 szeptemberében egy mencshelyi építkezésen talált egy duplacsövű, külső kakasos, sörétes vadászpuskát, amelyet utólag a szakértő működőképes lőfegyvernek minősített. A fiatalember felkereste az ugyancsak büntetett előéletű 51 éves rokonát, akinél otthagyta a puskát. Ő szólt a körözés alatt álló sógorának, hogy a régiségnek minősülő fegyvert próbálja eladni. A közvetítő rábeszélte a büntetlen előéletű 59 éves helyi vállalkozót, hogy nézze meg a fegyvert, aki végül is 10 ezer forintot adott a duplacsövűért.

Mikor a puska új gazdája értesült, hogy a helyi körzeti megbízott már vizsgálódik a fegyver után, azt egy nejlon zsákba tette, majd felakasztotta a rendőr szolgálati lakásának a kerítésére. Miután a megtaláló nem kapott egy fillért sem a fegyverért, a rendőrségen bejelentést tett. Ő lőfegyverrel való visszaélés miatt egy év három hónap börtönbüntetést kapott, csak úgy, mint a rokona.

A fegyvertől különös módon megszabaduló férfit egy év egy hónap szabadságvesztésre ítélték, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette a jogerős döntést kimondó Veszprémi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!