Hírek

2014.08.02. 18:32

Bevették a cseszneki várat

Kézműves programok, különféle bemutatók, játékok várták a kilátogatókat a XVII. várjátékokon, akik szombaton egész nap „ostromolhatták” a Cseszneki Várat.

Heffler Péter

A színes programok sora, a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület szervezésében Wathay Ferenc szobrának koszorúzásával már kora délelőtt megkezdődött a XVII. Cseszneki Várjátékokon és továbbiakban is igazi érdekességek várták a családokat. Ugyanis kicsik és nagyok szórakoztatására egyaránt gondoltak a szervezők, így nem csoda, ha például apát és fiát egymás mellett harcolva lehetett látni a vár ostrománál, mert a számos bemutatón túl a vár bevétele is sor került, igaz csak ebéd után.

„Telt vár” volt a XVII. Cseszneki Várjátékokon

A délelőtti órákban többek között Magyar Zsolt erőművész és a Szent György Lovagrend is fellépett, de a Vértes Egyesület produkcióját is megnézhették az érdeklődők. A délutáni várostromra pedig igen népes sereg gyűlt össze, amin lehet mondani, hogy „telt vár” volt. Az ostromon kívül négy óráig is még sok program várta a látogatókat, például voltak kézműves foglalkozások, népi játékok, agyagozás, rajzolás, patkódobálás és pecázás is, a vár tövében pedig a kicsiknek lovaglás. Sőt, lovagi hétpróbát is tartottak, ahol eldőlt a kié lett a Cseszneki vár bajnoki címe.

Címkék#Csesznek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!