Hírek

2014.11.30. 10:26

Berkenye Tanösvény őszi előkészületei

A Smaragdváros Szociális Rehabilitáció Veszprémben elnevezésű Európai Regionális Fejlesztési Alap projektje keretében készül a Jutasi lakótelepen áthaladó Berkenye Tanösvény.

Jákói Bernadett

A tanösvény előkészítő munkálataiban a parkgondozó tanfolyamot végzett speciális ígényű fiatalok  vettek részt

Ezt a miniprojektet a Deák Ferenc Általános Iskola Alapítványa és a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont dolgozza fel. A közel 4 km sétaút a lakosság minden korosztályának elérhető lesz,  a  tanösvény útvonalán növényfajokat, díszcserjéket és őshonos fákat is ültetnek, valamint tájékoztató táblákkal látják el a növényeket.  A jelzéssel is ellátott tanösvényen a tavasz folyamán információs táblarendszer kerül kihelyezésre.

- Az őszi szakaszban az ültetést fejeztük be, csaknem 120 növény elhelyezésével. A Klubkönyvtár elötti zöld övezetben levendula és cipruska díszíti majd a környéket. Az ültetési szakaszban a Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézményének azon fiataljai vettek részt, akik kertészeti alapismeretekkel rendelkeznek, a parkgondozó tanfolyam részesei voltak. A teljes tanösvényt 2015. április 25.-én adjuk át a lakosság részére. –tájékoztatta lapunkat  Nagyné Kozma Ildikó a miniprojekt szakmai vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!