Hírek

2014.09.12. 08:01

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Kiss Zsuzsanna

Balatonfűzfőn öten szállnak ringbe a polgármesteri pozíció elnyeréséért, lapunk ezúttal Kiss Zsuzsannát, a Fidesz támogatásával induló független jelöltet, illetve a programját mutatja be.

Varga Domokos Péter

Kiss Zsuzsanna 2002-től 2006-ig képviselőként, majd 2006–2010 között polgármesterként dolgozott a városért. A 2010-es választási vereségét úgy értékeli, fájdalmas volt, ugyanakkor alkalmat adott a számvetésre, a hibák elemzésére. A korábbi ciklus és az azóta eltelt időszak hibáiból tanulva és annak tapasztalataira támaszkodva alkalmasnak érzi magát arra, hogy polgármesterként szolgálja a várost.

A 2010-ben megfogalmazott gondolatok nagy részét ma is aktuálisnak érzi, programja összeállításánál ezeket tartotta szem előtt. Már meglévő értékeikre, hagyományaikra támaszkodva szeretné a 2006-ban megkezdett munkát folytatni.

Gyökereik stabil alapot nyújtanak, többek között ezekre építve fogalmazta meg programja központi üzenetét: sport, sportfejlesztések, sportturizmus. Az ehhez kapcsoló adottságok maximális kiaknázása, a megújításra váró létesítmények ésszerű és összehangolt fejlesztése nem csupán turisztikai vonzereje miatt nagy jelentőségű, hanem mert többek között a munkahelyteremtés lehetőségét is magában hordozza.

Kiss Zsuzsanna: A városvezetés akkor lehet sikeres, ha a település jövőjéről hasonlóan gondolkodó emberekből áll (Fotó: Máhl Szabolcs)

Emellett rendelkezésre állnak azok a korábban elfogadott tervek, amelyek megalapozzák a település további fejlesztési programját, valamint a polgármesteri program része a település jelenlegi működtetésére vonatkozó konkrét elképzelés is. Településfejlesztés, városüzemeltetés, közösségépítés: e három területet egyensúlyban tartva szeretné megválasztása esetén polgármesteri munkáját végezni.

Szerinte rengeteg tennivaló áll előttük. A 2006-ban elindított pozitív folyamatok jelentős része megtorpant, a társadalmi viták után elfogadott stratégia megvalósítása leállt. Ő viszont azok alapján szeretné folytatni a város fejlesztését a véletlenszerű döntések helyett.

Úgy gondolja, a városvezetés akkor lehet sikeres, ha a település jövőjéről hasonlóan gondolkodó emberekből áll, akiknek döntései egy irányba mutatnak és együttesen bírják a település bizalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!