Hírek

2014.09.17. 15:55

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Császár László

Tapolcán hárman pályáznak a polgármesteri pozícióra, lapunk most Császár Lászlót, a Fidesz–KDNP jelöltjét mutatja be.

Tóth B. Zsuzsa

Császár László úgy véli, ahhoz, hogy Tapolca élhető város legyen, új munkahelyek létrehozására, a meglévők megtartására van szükség. A 2014–2020 közötti időszak gazdaságfejlesztő pályázati lehetőségei kihasználásával önkormányzati és magánerős beruházások, szolgáltatások fejlesztése kell. Ez elsősorban a volt honvédségi ingatlanegyüttes infrastrukturális fejlesztésével, környezetbarát ipar telepítésével, logisztikai és raktárbázis létrehozásával teljesedhet ki.

Császár László: Előttünk a város, mögöttünk a kormány

A kormányzati adósságkonszolidációnak köszönhetően a költségvetés helyzete stabil, a helyi adóbevételeket ismét fejlesztésekre fordíthatják. Fontos a helyi intézmények fejlesztése. Következetes döntések révén a működés összhangban van az állami támogatással, az önkormányzati költségvetés teherbíró képességével. Császár László a minőségi javítást az európai uniós ágazati és a megyei operatív területfejlesztési programok pályázati lehetőségeivel kívánja elérni. Törekszik az energia hatékony felújítások továbbvitelére, a megújuló energiaforrások felhasználására. Különösen fontosnak tartja a városi strand felújítására elindult, folyamatban lévő beruházáshoz kapcsolódó tanuszoda létesítését, az állami Deák Jenő Kórház infrastrukturális fejlesztésének elősegítését, műszerellátottságának javítását.

A FIDESZ–KDNP frakciók közelmúltban Tapolcán történt tanácskozásához kapcsolódva a fejlesztési kérdésekről sikeres tárgyalásokat folytatott kormányzati tisztségviselőkkel a választási jelmondat, „Előttünk a város, mögöttünk a kormány” szellemében. A civil szervezetekkel, művészeti csoportokkal, önszerveződő közösségekkel, a történelmi egyházakkal, a kisebbségi önkormányzatokkal a kapcsolatok rendezettek. Ezeket tovább kívánja ápolni, a működést helyi támogatási rendszerrel segíteni. A közösségi terek használata során valamennyi szervezet számíthat rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!