Hírek

2012.05.10. 19:26

Barátaival együtt ünnepel Balatonalmádi

Balatonalmádi - Lovas kocsin érkeztek meg szerdán este a testvérvárosi delegációk és a meghívottak a szombatig tartó Európa-napok rendezvénysorozat központi helyszínére, a megnyitó után helyi néptánccsoportok mutattak be műsort.

Halmos György

A Pannónia Művelődési Központ előtt felállított színpadon Keszey János, Balaton- almádi polgármestere mondott köszöntőt, amiben emlékeztetett arra, hogy május 9-e az unió alapításának napja.

- Az unióban ezt a jeles napot sokféleképpen ünneplik, mi arra gondoltunk, hogy jó lenne a barátainkkal - hangsúlyozta.

A programsorozatra érkezett delegáció a németországi Eggenfeldenből, a felvidéki Nyitragelencsérből, a finnországi Kalajokiból, küldöttség jött az erdélyi Tusnádfürdőről. A hatvan külföldi meghívott délelőttönként különböző tematikájú (környeztevédelemmel, hulladékgazdálkodással, megújuló energiákkal) foglalkozó előadásokon vesz részt.

A rendezvény megnyitója után helyi hagyományőrző gyermek, ifjúsági és felnőtt néptánccsoportok, valamint népdalkörök szórakoztatták az érdeklődőket.

Születésnap nem múlhat el torta nélkül, az erre az  alkalomra készített uniós tortát a megnyitó után felvágták és a gyerekek között szétosztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!