Hírek

2014.09.02. 16:30

Baleset-megelőzési kampány diákoknak sétával és fényvisszaverő sapkával

A balesetek megelőzése érdekében iskolakezdési kampányt indított a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Heffler Péter

Tizenegy általános iskolában hatszázhetven kisdiák ült be először a padba szeptember 1-jén. Elsősorban rájuk gondolva, a gyalogosbalesetek megelőzése érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság prevenciós céllal új elemmel bővítette a Zebrajárat elnevezésű kampányt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság prevenciós céllal új elemmel bővítette a Zebrajárat elnevezésű kampányon belül a Biztonsággal az iskolába nevű programelemet, amellyel a közlekedők felelősségérzetének javítását és a gyerekek szabálykövetését kívánják elősegíteni. A program során több intézkedéssel hívják fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre.

Szeptember folyamán minden elsőshöz igyekeznek eljuttatni egy fényvisszaverő baseballsapkát. Az első fejfedőket a Deák iskola kilencvenkilenc elsősének Porga Gyula polgármester, dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, rendőrkapitány és dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes osztotta szét.

Dr. Töreki Sándor rendőrkapitány is átadott fejfedőket a Deák általános iskola elsőseinek (Fotó: Penovác Károly)

A hónap hátralévő részében az iskolai rendőrök a város többi általános iskolájába is eljuttatják a sapkákat.

A program részét képezi az is, hogy szeptember minden napján a város nyolc legforgalmasabb helyen levő és kiemelt baleseti kockázatú általános iskolájánál a tanítási idő kezdetekor és befejeztével egyenruhás rendőrök és polgárőrök segítik majd a gyermekeket.

Az iskola rendőrével tett közlekedésbiztonsági séták során pedig a diákok megtanulhatják a szabályos gyalogos közlekedés alapjait, központi szerepben a gyalogátkelőhelyek helyes használatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!