Hírek

2017.03.12. 10:48

A balesetek megelőzése volt a célja a balatonfüredi rendőröknek

A közúti balesetek számának csökkentése, valamint a közlekedés biztonságát veszélyeztető helyzetek megelőzése érdekében a balatonfüredi rendőrök egy héten keresztül prevenciós jelleggel ellenőrizték és segítették a közlekedőket.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. március 3. és 2017. március 10. között komplex közlekedésbiztonsági programot tartottak az illetékességi területükön - olvasható a rendőrség honlapján.

A 71-es számú főútvonal Csopak és Alsóörs településeket érintő szakaszain 2017. március 3-án délelőtt a rendőrök a helyi polgárőrökkel együttműködve ellenőrizték a forgalomban járművel közlekedőket. Az ellenőrzés kiemelt célja volt a gyorshajtók, a körözés alatt álló, a nem megfelelő műszaki állapotú gépkocsik kiszűrése, illetve a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos jogsértések felderítése és megelőzése.

Fotó: police.hu

A balatonfüredi Vörös Templom környékén található gyalogátkelőknél 2017. március 5-én délelőtt a rendőrkapitányság körzeti megbízottja segítette az egyházi szertartásra érkező, majd onnan távozó idősek biztonságos közlekedését.

A balatonfüredi Eötvös Lóránt Általános Iskola 6. osztályos tanulóinak 2017. március 7-én a körzeti megbízott tartott baleset-megelőzési tájékoztatót.

Fotó: police.hu

Az előadás során a rendőr a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyei mellett a mobil kommunikációs eszközök figyelem megosztó és elterelő hatására is felhívta a diákok figyelmét.

A Balatonfüredi Alapszolgáltatási Központban tartott közlekedésbiztonsági prevenciós tájékoztatót 2017. március 8-án délelőtt helyi nyugdíjas klub tagjainak a Balatonfüredi Rendőrkapitányság baleseti vizsgálója. Az előadáson az idős korosztályt leginkább veszélyeztető közlekedési helyzetekre, illetve a gyalogos és tömegközlekedés lehetséges veszélyeire, és a megelőzés lehetőségeire hívták fel a figyelmet.

A 73-as számú főútvonal veszprémfajszi elágazójánál 2017. március 10-én délután megtartott közlekedési akció során forgalomlassítást, illetve elterelést alkalmazva ellenőrizték a rendőrök a polgárőrséggel együttműködve a közlekedő járműveket.

Az akció kiemelt célja volt a körözés alatt álló, vagy nem megfelelő műszaki állapotú gépkocsik kiszűrése rendszámfelismerő rendszer segítségével, valamint a passzív biztonsági eszközök, és a járművek láthatóságát szolgáló világító berendezések használatának ellenőrzése.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság az elkövetkezendő időkben hasonló ellenőrzéseket tervez a közutakon a balesetek megelőzése céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!