Hírek

2015.01.16. 18:55

Balatonfüredi üzletember és egy fiatal lány találkozása és házassága a trópusi Paradicsomban

Vanyolai Krisztián, a balatonfüredi üzletember, a Jókai hajó tulajdonosa elutazott Thaiföldre, ahol találkozott egy gyönyörű lánnyal. Bangkokban össze is házasodtak, életüket közösen tervezik. Történetük mesébe illő. Boldogságuk titkait firtattuk.

Kovács Erika

Messziről feltűnnek már. Kéz a kézben sétálnak felénk, vidáman, boldogan érkeznek meg a mindig pezsgő füredi sétány egyik kávézójába. Az elegáns fiatalember és a csinos, egzotikus, nagyon kedves arcú felesége. Jó érzés látni, mekkora szerelemmel, törődéssel tekintenek egymásra. Érdekelt, hogy mi a titka a legendás találkozásnak és a gyors házasságkötésnek, az azóta is tartó boldogságnak. Meg aztán vajon mi az oka annak, hogy egy jóképű hajóskapitány miért megy feleségért egészen Thaiföldig, amikor itthon is hemzsegnek a szebbnél szebb lányok a Balatonnál nyaranta.

Krisztián azonnal kontráz: mindig is olyan lányt keresett, aki okos, házias, csinos, szolid, tisztességes. Hiába teltek az évek és nyarak, előbb vagy utóbb mindegyik lány valami miatt nem felelt meg neki. Krisztián régóta vágyott már egy trópusi környezetbe, ezért 2012 telén megkérdezte egyik barátját:

– Tom, ne menjünk el Thaiföldre? – kérdeztem tőle. Természetesen nem kellett még egyszer felhívnom őt, már nézegettük is a repülőjegyeket – tekint vissza az előzményekre Krisztián. Tovább meséli: találtam is jó áron jegyet, így 2013 februárjában indulhattunk is. Két éjszakára foglaltunk szállást Bangkokban, csodás volt, az emberek ott jókedvűek, barátságosak, nyitottak, nem véletlenül nevezik Thaiföldet a mosoly országának. Amikor hazajöttem, akkor úgy gondoltam, vissza kell még mennem, de kicsit hosszabb időre. Elhatároztam, megismerem az országot, beszélgetek emberekkel, hogy a szokásokkal, a tradíciókkal is találkozzam. Próbáltam kideríteni, hova érdemes menni, ezért interneten kezdtem keresgélni – sorolja. Így a világhálón találkoztam először Suwannawong Natthaporawee-vel, rövidebb nevén Elle-vel. Mint férfit, azonnal magával ragadott a lány arcának finom, szolid, természetes szépsége.

A pár több hónapon át levelezett egymással, később skype-on beszélgettek, aztán abban maradtak, hogy találkoznak a földi Paradicsomban, azaz Thaiföldön. Elle akkoriban bankban dolgozott, illetve ingatlanokkal foglalkozott Bangkok környékén. – Rémálom volt, amikor megérkeztem a reptérre, ugyanis egyforma arcokat láttam mindenütt, és nem találtam őt. Ott bolyongtam órákon át – nevet nagyot Krisztián, aki arra gondolt, nem csalódhatott ekkorát a szolid tekintetű Elle-ben, hogy csak hitegette, és mégsem jött ki elé a reptérre, ráadásul a telefonja is lemerült, így fel sem tudta hívni a lányt. Elle erre angol nyelven közbeveti: ő éppen ezt gondolta a magyar fiatalemberről, hiszen ő is hiába keresgélte a tömegben, nem találtak egymásra, azt fontolgatta, hogy hazaindul. A találkozás aztán annál szebb és boldogabb pillanat volt: szimpátia első látásra! – tekint szép feleségére Krisztián. Elle-nek nagyon pozitív kisugárzása volt már az első percben, ahogy azt a világhálón is láttam – jegyzi meg. Elle bemutatta neki a környéket, de Krisztiánnak tovább tartott az egy hónaposra tervezett út, így arra kérte a lányt, tartson vele, ha kedve tartja.

Az útból aztán két hónap lett, a találkozásuk szép lassan szerelemmé alakult át. Egy romantikus tengerparti lánykérés után Bangkokban összeházasodtak, mert a bangkoki körzet azt jelenti, hogy szeretet, szerelem. Ez szerencsét jelent – állítják. – Életem legszebb időszaka jött – idézi a múltat a fiatalember. Elle egyszerű ruhájában, lótuszvirággal fekete hajában gyönyörű volt! Bejárták a környéket, a fél országot, rengeteg élményt, emléket gyűjtöttek együtt. Egymás szavába vágva mondják el, azóta is sokat beszélgetnek egymással, mert szerintük egy kapcsolatban ez az egyik legfontosabb feltétele a boldogságnak. No és a türelem, a tolerancia, a másik elfogadása, amit ők mára megtanultak. Érdekessé teszi kapcsolatukat az, hogy lány buddhista, ami szerint ezekhez az emberekhez sokkal közelebb áll a pozitív életérzés, a természet. Nem panaszkodnak, inkább a megoldást keresik, és a nehézségekben is azt kutatják, hogyan lehetne adott helyzetből a lehető legjobbat kihozni. Elle tavaly március óta él Balatonfüreden. Vallásánál fogva nagyon közel áll a természethez, imádja a Balatont, a környéket, a parkokban, virágokban órákig gyönyörködik. – Mit szólt a család ahhoz, hogy a trópusi nyaraláson megházasodtam? – kérdi Krisztián.

Először meglepődtek, mint ahogy Elle családja is, aztán mindenki boldog volt, örült a döntésünknek. Nincs eldöntve, hol telepednek le végleg. Elle kedveli a telet, érdekesnek tartja az évszakokat. A télre mondja, olyanok a fák, mintha meghalnának. A radiátorok láttán megkérdezte, mik azok a rácsok a falon?

A pár nagy tiszteletben tartja egymás vallását, kultúráját, megünnepelték a karácsonyt is, amikor egymás konyhájából egyaránt kerültek finomságok az asztalra. Elle szépen feldíszítette a lakást. Vitáik főként abból adódnak, hogy Elle szívesen nézelődik az üzleteknél, férje erre sajnálja az időt. A lány megítélése szerint az európai nők nagyon szépek, de sokan túlsminkelik magukat és kiszedetik a szemöldöküket. Szerinte a természetesség a legfőbb szépség és érték.

A lány a boltban szívesen válogat elsősorban a zöldségek, tésztafélék, halak közül, kelt tésztát, pizzát, zsíros ételt nemigen eszik. Kedveli az erős ízeket, de férjének is főzi már kedvenc magyar ételeit. Tanulja a magyar nyelvet, hogy minél több emberrel beszélgessen, barátkozzon, böngészi a szakácskönyveket. Kedveli a sertéspörköltet és a balatoni borokat.

Mindkettejük kívánsága az, hogy tíz esztendő múlva is ekkora szerelemben és egyetértésben éljenek, miként jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!