Hírek

2017.04.15. 12:45

Dögös verdák találkozója Füreden

Szombaton már 10. alkalommal rendezték meg a Balatonfüredi Tuning Találkozót. A helyszín a Kisfaludy strand parkolója volt.

Molnár Sándor

Idén is az autók játszották a főszerepet, de színes programokkal készültek a szervezők is, akik az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagy gondot fordítottak a rendezvényterület kialakítására. Arra, hogy mindenki elférjen, a találkozó biztonságos legyen, és hogy minden résztvevő jól érezze magát.

–  Szerintem ez az idei egy nagyon jó rendezvény lesz. Vannak rendesen, és végre az idő is jó – mondja Oláh László az egyik főszervező.

Megtudom azt is, hogy a tuning találkozó fejlődött, csiszolódott az elmúlt tíz évben. Az ország minden pontjáról és a határokon túlról is érkeznek rá, ez is mutatja a fejlődést. A programok is kikristályosodtak és minden évben van valami újdonság. A nagy attrakció Erdős Csaba, az ország egyik legismertebb kaszkadőrének bemutatója, de gokartozni is lehet, van kipufogó dB mérés, autó hi-fi hangnyomás verseny és természetesen autó szépségverseny is.

A szépségversenyt 26 kategóriában hirdették meg. Ízelítőül néhány a kategóriák közül: a legszebb kabrió, combi, kisautó, nagyautó, fényezés A versenyen a helyezésekről egy háromtagú zsűri döntött. A legnagyobb elismerés azonban a Best of – azaz a legszebb háromba való bekerülés.

A parkoló járgányok között sétálva, az egyik különleges festésű autóról kiderül, hogy tulajdonosa két éve teljesen összetörte, majd úgy gondolta, hogy újjáépíti. Sokszor látta az Utolsó szamuráj című filmet, ezért valami hasonló mintára gondolt, amely aztán majdnem négy hónapig készült.

– A képek adottak voltak az internet alapján, már csak egy jó kezű festőt kellett találni – meséli Gősi Norbert. A többi karosszériaelem fényezése plusz egy hónapot vett igénybe, hogy a színeket megfelelő módon összehozzák például a lökhárítóknál. Négy réteg lakk került a 13 éves autóra, amelyet csak egy olyan őrült venne meg, aki benne van ebben a játékban – vélekedik a tulajdonosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!