Hírek

2015.01.29. 23:05

Az ónos eső miatt adtak ki riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ónos eső veszélye miatt Veszprém megye bizonyos járásaira is.

Az előrejelzés szerint az érintett területeken általában néhány tized milliméternyi csapadék várható.

A csütörtök este északkeletre tolódó havazás fokozatosan gyengül. Az éjszaka folyamán újabb csapadékzóna érkezik délnyugat felől. A havaseső, a hegyvidéki területeken a havazás mellett egyre inkább eső lesz majd a jellemző csapadékforma. A Dunántúl középső, majd északi részén átmenetileg ónos eső is előfordulhat- írja a met.hu.

Nagy mennyiségű eső, tapadó hó a Dunántúlon:

Pénteken főként a nyugat- és közép-dunántúli régióban nagy mennyiségű (több helyen akár 20 mm-t is meghaladó) csapadék várható. Az esőt várhatóan a déli óráktól a Dunántúlon északnyugat felől (valamint a magasabban fekvő helyeken) havaseső, illetve havazás váltja fel. Délután, kora este akár 10 cm-t meghaladó, jellemzően vizes, tapadó hó valószínű. Bár a hóban lehulló csapadék mennyisége nagy mértékben bizonytalan, legjobb eséllyel az Alpokalján és a Bakonyban várható nagyobb mennyiségű hó. Estétől a Dunántúlon fokozatosan gyengül, majd megszűnik a havazás. Főként délnyugaton esetleg zivatar is előfordul.

A megyei, folyamatosan frissített hóhelyzetről szóló cikket itt találja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!