Hírek

2013.05.31. 18:53

Az olvasás szeretete

Szakmai napot tartott a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megyei szervezete és gyermekkönyvtáros szekciója a Veszprém megyei könyvtárban.

Szabó Zsuzsanna

Országos szakmai könyvtári napot tartottak pénteken az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban (EKMK). A programok szombaton Balatonfüreden folytatódnak.  

A szakmai napot a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Veszprém Megyei Szervezete és gyermekkönyvtáros szekciója, valamint az EKMK rendezte közösen. 




Pardiné Mórocz Magdolna titkár, a program egyik szervezője elmondta, a rendezvény remek alkalom a könyvtáros kollégáknak a személyes találkozásra, az értékes szakmai tapasztalatok, bevált módszerek megosztására, egymás munkájának jobb megismerésére. A találkozó két fő témája a gyermekkönyvtáros tevékenység és a gyermekek olvasóvá nevelése. Az ország számos részéről érkező könyvtárosok ezekről a témákról hallhattak előadásokat és oszthatták meg véleményüket. 

A program első részében Schreiber Márta, az EKMK igazgatóhelyettese köszöntötte a vendégeket, majd Sárköziné Sárovits Hajnalka, az MKE Veszprém megyei szervezetének elnöke tartott beszámolót az egyesület munkájáról. Kucska Zsuzsa a gyermekkönyvtáros szekcióról, Vargáné Ládonyi Erzsébet a megyei könyvtár gyermek- és ifjúsági részlegének gazdag programjairól és tevékenységéről szólt.

Fotó: Penovác Károly

A nap további részében a Cimbora klubmozgalomról, az olvasóvá nevelésről és a drámajátékokról esett szó. A program holnap a balatonfüredi városi könyvtárban folytatódik, majd a település nevezetességeinek megtekintésével zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!