Hírek

2014.12.05. 12:19

Az év kutatóit díjazták

Az év kutatója, és az év kiemelkedő ifjú kutatója elismeréseket adták át a MTA Veszprémi Területi Bizottsága székházában. A kutatói pályázatok összekovácsolnak egy csapatot.

Tremmer Tamás

Két korosztály tudományos munkásságát ismerte el az MTA Veszprémi Területi Bizottsága (VEAB): a 35 év alatti ifjú kutatókét, akik pályájuk elején járnak; valamint az idősebbekét, akik a karrierjük közepén tartanak. Az év kutatója díjak mindig jó helyre kerültek, akik ebben az elismerésben részesültek, kiváló tudósokká váltak, mondta Pósfai Mihály, a VEAB elnöke, amikor köszöntötte a VEAB kiemelkedő ifjú kutatója, és a VEAB Év Kutatója kitüntetések átadási ünnepségének résztvevőit. Hozzátette, a kutatói pályázatok összekovácsolnak egy csapatot, remélte, a díjazottak sokáig aktív szerepet töltenek be a VEAB életében.

A díjazottak: Valicsek Zsolt, Pirger Zsolt, Hoffer András, Ferincz Árpád, Varga Csilla, Fábián Attila László, Barát János
Fotó: Penovác Károly

A közvélemény úgy gondolja, a kutatók meglett, az idősebb korosztályhoz tartozó emberek, de szerencsére ez nem helytálló. Öröm, hogy a fiatalossághoz hozzá tartozik a tudomány, hiszen ez az, ami a jövő érdekeit szolgálja, mondta köszöntőjében Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere.

A VEAB Év Kutatója díjat hárman vehették át: Barát János (matematika), Hoffer András (természettudomány) és Pirger Zsolt (élettudomány). A VEAB Kiemelkedő Ifjú Kutatója díjban idén is négyen részesültek: Ferincz Árpád, Varga Csilla, Fábián Attila László és Valicsek Zsolt.

A díjazottak rövid előadásban számot is adtak kutatási területeikről. Úgy tűnt, biztosított a jövőt megalapozó tudományos munkásság.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!