Hírek

2017.07.02. 16:38

Az értékek fennmaradnak - erről is szólt a csöglei falunap

Az értékek átalakulásáról és a falunap közösségformáló erejéről, valamint a hatósági eljárásokban az ügyfél-elégedettség fontosságáról beszélt Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal vezetője a község szombati rendezvényén.

Penk Tímea

A múlt, a jelen és a jövő összekapcsolódik a hivatalvezető szerint, aki felidézte a faluhoz kötődő személyes élményeit, és megemlékezett azokról is, akik már nem lehettek jelen a falunapon.

- Nem értek egyet azzal, hogy értékvesztett világban élünk. Értékeink átalakulnak, és el kell fogadni a változásokat. Régen a búcsú volt az érték, most a falunap hozza össze az itt élő embereket – mondta Bereczky Nóra, majd számba vette a térség kiemelkedő értékeit, köztük a tehetséges gyermekeket és a Somló környékének kincseit. A hivatalvezető elmondta, hogy a kormányablakokban több mint ezerötszáz ügy intézhető el.

- A járási hivatalnak fontos, hogy az ügyfelek hogyan vélekednek a hatóságról. Az ügyfélbarát közigazgatás nagyrészt megvalósult már, ami szintén egy fejlődési folyamat eredménye. A segítségnyújtás vezérel minket – hangsúlyozta Bereczky Nóra, majd a mobil fogadóóra elindítására hívta fel a figyelmet.

 

A falunapon díszpolgári címeket adott át Kustos Péter polgármester Kiss Zsuzsanna jegyző és Bereczky Nóra társaságában. Orbán Gábor nyugdíjas iskolaigazgató és kultúrigagzató, Dömjén Zoltán volt polgármester és Strommer Zoltán háziorvos, képviselő vehette át a kitüntetést.

A falu harmadik helyezett focicsapatának Csík Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei igazgatója adta át az érmeket.

- A Marcal-völgye Sportegyesületnek először sikerült dobogós helyezést elérni. A csapat jó erőben van, és örülünk, hogy sikerült az újrakezdést elősegíteni. Amikor a fiatalok látják, hogy rend van körülöttük és felépítettek egy jövőképet, akkor minden tőlük telhetőt megtesznek a siker érdekében. Ha ezt folytatják, előbb-utóbb bajnokcsapattá válnak – hangsúlyozta Csík Ferenc, majd név szerint szólították a focistákat és segítőiket.

A falunapon kamionbemutató, arcfestés, csillámtetoválás, vízi foci, légvár, csúszda, villámpónik és lovaskocsikázás szórakoztatta a vendégeket. Fellépett Sallai Flórián, Demeter Zsuzsanna és Kis Dóra, a Fergeteg Néptáncegyüttes, Magyar Rózsa, az R-Stone, Polgár Peti és Roberto. Este az Adrenalin együttes zenélt és tűzijátékot rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!