Hírek

2014.11.29. 17:49

Példaképekké váltak - Díjazták a Mindennapok Hőseit (frissítve)

Veszprém - Somogyi Erika mentésirányító, Nádai Tamás tűzoltó, Bodó Gergely szociális munkás, Miklósi György rendőr és Pásztor Bence kalapácsvető vehették át idén a "Mindennapok Hősei" díjat.

Balla Emőke

A Mindennapok Hősei kezdeményezés a Városi Nyilvánosságért Alapítvány tavalyi ötlete. Azokról az emberekről szól, akik nemcsak magukért, hanem másokért tesznek és tenni akarnak  és akik megérdemlik, hogy figyeljünk rájuk.

A Mindennapok Hősei díjat tavaly adták át először, idén az előzőhöz képest szélesebb körben lehetett szavazni: egy hónapon át a városban tizennégy szavazóurnát helyeztek el, több mint 3000 szavazat érkezett. Az egészségügyi dolgozó, tűzoltó/katasztrófavédelmi munkatárs, rendőr, szociális munkás, illetve sportoló kategóriákban a legtöbb szavazatot elnyert hősök kapták meg a díjat.

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa beszédet mond a Mindennapok hősei díjak átadása alkalmából tartott veszprémi ünnepségen 2014. november 29-én. MTI Fotó: Nagy Lajos

A Hangvillában tartott, szombat esti rendezvényen Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa úgy fogalmazott: Veszprémben hagyomány született, amikor a Városi Nyilvánosságért Alapítvány elindította ezt a kezdeményezést. Ahhoz, hogy erős közösség legyen, szükség van hétköznapi emberekre, de olyan hősökre is, akikre felnézhetünk, akikre büszkék lehetünk, akik különleges képességekkel, adottságokkal rendelkeznek. Hírét viszik a közösségnek, kiválóan teljesítenek a mindennapokban, kitartásukkal, szorgalmukkal példát mutatnak. Teljesítményük példaként szolgál, tanulhatunk tőlük, általuk jobbak lehetünk. Az az érdekünk, hogy Veszprém erős és összetartó közösség maradhasson, hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Mihalovics Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kabinetfőnöke azt mondta: advent idején, év végén számot vetünk az elmúlt évvel és tervezzük a jövőt. A díjazottak számvetése lehet a mi tervünk a jövőre nézve. A Mindennapok Hősei életében az egyik legfontosabb a másik ember. Munkájukat, hivatásukat céltudatosan, áldozatvállalással, nagy szeretettel és odaadással végzik.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere szerint a Mindennapok Hősei munkájukat hivatásként élik meg, emberekre figyelnek, embereket szolgálnak, az általuk nyújtott emberi gesztusokat értékelték a szavazók. Sokan vannak Veszprémben, akik munkájukhoz hozzáteszik a hivatáshoz szükséges pluszt. Köszönetet mondott az alapítványnak az ötletért, a rendezvényért.

 

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezését idén több mint húsz szervezet támogatta, köztünk a lapunkat kiadó Pannon Lapok Társasága, mely különdíjat ajánlott fel. A wellness hétvégére szóló meghívót Németh F. Bernadett főszerkesztő adta át Somogyi Erikának. A másik különdíjat a Happ Fuvarozó és Szállítmányozó Kft. ajánlotta fel Pásztor Bencének.

A rendezvényen a székesfehérvári Just Dance Tánccsoport adott műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!