Hírek

2015.02.25. 08:29

Aranykoszorús cukrászmester címet kapott Pintér Zsolt

Veszprém - Aranykoszorús cukrászmester kitüntető címet vehetett át a minap Pintér Zsolt, akinek az édesapja szintén részesült már ebben az elismerésben.

Tremmer Tamás

A közelmúltban tartották az Országos Cukrász Szövetség kongresszusát, ahol a több évtizedes szakmai munkássága elismeréseként a veszprémi Pintér Zsolt aranykoszorús cukrászmester kitüntető címet vehetett át. Zsolt 1994-ben tette le a mestervizsgát, ennek húszéves jubileumát egy újabb elismeréssel tette feledhetetlenné.

Pintér István átadta a stafétát fiának, Zsoltnak. Mindketten aranykoszorús cukrászmesterek
Fotó: Zwicker Tamás

Zsolt édesapját, Pintér Istvánt követi a pályán, aki 2012-ben részesült ebben a díjban. „A család számára nagy öröm, hogy a fiam fiatalon részesülhetett az elismerésben”, fogalmazta meg a családfő. A magánvállalkozásukban is együtt dolgoznak, igaz, István már a háttérbe vonult, a stafétabotot átadta a fiának. De azért reggelente be-benéz a műhelybe.

Zsolt több szakmai díj, elismerés birtokosa, a cukrászda fala tele van velük. „Még legalább ennyi van, de nem tudjuk hova kitenni őket”, jegyezte meg. 2012-ben például ők készítették az év tortáját, a szabolcsi almás-mákos tortát. Első indulásakor mindjárt fődíjat nyert, ami hatalmas dolog. A versenyben azóta sem vesz részt, az augusztus 20-i rendezvényekhez szervezőként kapcsolódik.

Vállalkozásuk szezontól függően 20-25 embernek ad munkát. Üzletüket, a műhelyt folyamatosan fejlesztik. Ma olyan léptékű beruházást terveznek, amitől a cukrászda eladótere és a műhely alapterülete legalább a duplájára nő. A több tízmillió forintos fejlesztést jövő őszre szeretnék átadni.

Zsolt leszögezte, nagyon büszke a kitüntetésekre, de legfontosabb megfelelni a mindennapok versenyében. A vendég elismerésénél nincs nagyobb a világon. Hozzájuk távoli városokból, így például Budapestről, Győrből is visszajárnak, ez minden díjnál többet ér számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!