Hírek

2013.07.20. 20:12

Darvalics Virág az idei Anna-bál szépe (frissítve)

Száznyolcvannyolcadik alkalommal nyílt meg a füredi Anna-bál szombaton, Balatonfüreden. Az Anna Grand Hotelben közel ötszázan báloztak, kétszázötven hölgy viselte a herendi porcelán szívet a nyakában.

Balla Emőke

Száznyolcvannyolcadik alkalommal rendezték meg a balatonfüredi Anna-bált. A bálozók idén új helyszínről, a Vaszary Villától vonultak az Anna Grand Hotelba. Az ünnepélyes megnyitón a bál fővédnöke, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter úgy fogalmazott:  az Anna-bál fogalommá vált, nemzeti kincsünk lett. A hagyomány keretet ad a bálnak, tartalommal, élettel viszont a résztvevők töltik meg. Halász János kultúráért felelős államtitkár az Anna-bálok történetéről beszélt, kiemelve, a művészet, a zene, a tánc, a szépség örök.

A budapesti Darvalics Virág lett az idei füredi Anna-bál szépe, első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, a második udvarhölgy a budapesti Szóráth Sarah (Fotó: Gáspár Gábor)

Az idei rendezvény díszvendége Szolnok városa, Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében azt mondta, fontos, hogy megismerjük a magyar városokat, szorosabbra fűzzük a kapcsolatot.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere is ezt hangsúlyozta; a város 2009-ben Debrecennel, majd Kecskeméttel, most Szolnokkal kötött partnerkapcsolati megállapodást. Fontos, hogy megőrizzük az Anna-bál, a reformkor hagyományait, vélte.

Balatonfüred 2003-ban alapította a Kiss Ernő díjat, amit azok a férfiak kapnak, akik munkájukkal, hivatásukkal, életművükkel gyarapították a város hírnevét. Az idei díjazott Freund Tamás akadémikus, agykutató. Meglepetés, egyben megtiszteltetés számára a díj, mondta.

A bálban tizenöt balatonfüredi első bálozó vett részt, a herendi porcelán szívet mintegy háromszáz hölgy viselte. A báli közönség által kiválasztott tizenöt legszebb lányt az est házigazdái, Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház igazgatója és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója mutatta be.

A nyolc tagú zsűri választása alapján az idei Anna-bál szépe Darvalics Virág, aki bár budapesti, az iskolai szüneteket rendszeresen Füreden tölti, családjának itt van nyaralója. Lenyűgözte őt a bál hangulata, mondta és már akkor nagyot dobbant a szíve, amikor a legszebb tizenöt lány közé választották. Hágában hotel menedzsmentet készül tanulni, tetszik neki a város, ezért választotta azt.

Az első udvarhölgy a balatonfüredi Balla Lilly, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szeretne továbbtanulni. Most érettségizett, idén töltötte be a tizennyolcadik évét, régóta álmodozott arról, hogy eljusson a bálba. Édesapja kísérte el őt.

A második udvarhölgy, a budapesti Szóráth Sarah szintén édesapjával és barátaival érkezett. Örült, hogy részese lehetett a bálnak, később is büszkén gondol majd erre az estére. Közgazdasági szakközépiskolában érettségizett, a Corvinus Egyetemen szeretne továbbtanulni.

 

 

 

 

A tavalyi Anna-bál szépe, Bőr Viktória kért engedélyt a polgármestertől a bál megnyitására. A nyitótánc után a hölgyek többször végigsétáltak a hotel kertjében. A báli közönség választotta ki a tizenöt legszebb lányt, akik tizenegy órakor mutatkoztak be a Duna Televízió élő adásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!