Hírek

2014.04.19. 16:18

Alkotó polányiak

Magyarpolány - Családi húsvéti játszóházat szervezett szombaton a magyarpolányi tájházban a helyi művészeti iskola.

Penk Tímea

A község német nemzetiségi általános iskolájába közel százharminc gyerek jár, körülbelül 90%-uk művészeti iskolás is. Ez azt jelenti, hogy délelőtt iskolában van a tanuló, délután pedig művészeti órákra megy. A Magyarpolányi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény központja a tájházban található, de a pedagógusok 23 telephelyen tanítanak, így közel ezer gyerekkel foglalkoznak a térségben.

Csabai Tibor grafikusművész, a művészeti iskola tanára lapunknak elmondta, hogy minden évben nagyszombaton megrendezik a játszóházat, amelyen elsősorban a helyi általános és a művészeti iskola tanulói, illetve szüleik vesznek részt. Többféle alkotó foglalkozás zajlik a délelőtt folyamán. Megfesthetik a gyerekek a húsvéti tojást, kipróbálhatnak különleges technikákat, mint például a márványozás vagy a viaszos írókázás, illetve papírból tojástartókat, díszeket készíthetnek. A kézműves foglalkozásokon az iskola tanárai segítik a gyerekek munkáit. Nakada Melinda, a művészeti iskola megbízott igazgatója az írókázós tojásfestést mutatta be. A művészeti iskola volt tanítványa, Horváth Réka, a márványfestést irányította. Az iskola két pedagógusa, Vitai Anita és Döbrönteiné Grőber Mónika papírból készítettek ajándékokat a gyerekekkel, illetve a szülők is bekapcsolódtak a munkálatokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!