Hírek

2017.05.22. 15:38

Ajkán és Veszprémben is lopott kerékpárokat a tolvaj páros

Két büntetett előéletű férfi kerékpárok lopására állt össze, bíróság előtt találták magukat. Összesen hét és fél évre ítélték el őket.

Mátételki András

A devecseri B. Sándor (29) és a pusztamiskei G. Norbert (35) első közös akcióját tavalyelőtt december 9-én hajtotta végre, amikor Ajkán az éj leple alatt megtámadtak egy éttermet. A külső vasajtóról levágták a lakatot, a belső ajtót berúgták. Alighanem csalódtak, mert csupán húszezer forintot találtak a pénztárgépben. Nem tudni miért, elvitték két gépkocsi 23, illetve 18 ezer forintot érő indítókulcsát, valamint két kevésbé értékes mobiltelefont, valamint két gázpalackot. Másnap este G. Norbert az udvarán álló Volvójára felszerelt egy idegen rendszámot, majd a két betörő Veszprémbe hajtott. Az egyik kerékpárüzlet ablakát betörve jutottak be a boltba, ahonnan három bringát hoztak el, amelyek összesen közel 900 ezer forintot értek. Egyik drótszamár se lett meg, ugyanakkor a tettesek a rongálással 140 ezer forintos kárt is okoztak.

Még ezen az éjszakán a megyeszékhelyen leszerelte egy Volvóról a rendszámot G. Norbert, s áttette a sajátjára, nyilván azért, hogy a városból kivezető út fölött elhelyezett videokamerával ne lehessen az autóját utólag beazonosítani. Napokkal később – további álcázás céljából – Gombáspusztán egy VW Golfról vették le a rendszámot.

B. Sándornak voltak egyéni akció is. Ajkán egy Verseny utcai házból százezret érő kerékpárt lovasított meg, de ez a kétkerekű később meglett, visszakapta a gazdája. A ház tárolója felől átjutott a másik lépcsőházba, ahonnan három kerékpárt vitt el, de csak az egyik került vissza a tulajdonosához. A Deák utcai ház tárolójában is „körbenézett”, innen két gépet lopott ki, de ezek is megkerültek. Az éjszakai betöréssorozatát azzal zárta, hogy egy FIAT Puntóról leszedte a rendszámot. Nyilván a barátjának akart a kedvében járni, ha majd újabb akcióba fognak. Többek között lopásért ítélték el a két férfit.

B. Sándornak három évet és három hónapot börtönben, társának négy év három hónapot fegyházban kell töltenie. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!