Hírek

2012.09.16. 11:48

Ajándék a gyermekeknek

Pápa - Utcai ajándékozást szervezett szombaton a Gyermekek világnapja alkalmából a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete. A Kossuth utcai akcióban mintegy húsz aktivista vett részt.

Nagy Imre

A nagycsaládosok minden arra járó, tizennyolc év alatti gyermeket megajándékoztak. Voltak, akik meglepődve vették ezt tudomásul, ám az egyesület tagjai mindenkinek elmondták a kedves gesztus apropóját.

- Ezzel az akcióval is szeretnénk felhívni a figyelmet a gyermekeink védelmének fontosságára. Reményeink szerint a jövőben már nagyobb formátumban tarthatjuk meg ezt a rendezvényt, gondolok itt arra, hogy pozitív választ, vagy egyáltalán választ kapunk a pályázatainkra. Tavaly egyszer már sor került hasonló ajándékozásra - fogalmazott Krasztel Lászlóné, az egyesület elnöke.

Idén százhat kis ajándékcsomagot állítottak össze, ezen kívül egy zsáknyi játékot adtak át a Gróf Esterházy-kórház gyermekosztályának. Mindezeket a tagjaik és a velük szimpatizálók ajánlották föl, illetve két pápai üzem és egy szakszervezet is segített a gyűjtésben. A déltájban az utcán közlekedő gyerekek "bónuszként" lufikat és az egyesület zászlaját is megkapták. Az utcai akciót megelőzően közgyűlést tartottak a nagycsaládosok, ahol a tagdíjcsökkentés mellett döntöttek. Változott az elnökség és az ellenőrző bizottság összetétele, és máshova helyezték át székhelyüket is.

- Egyre többen vagyunk. Nem csak a tagságunk, de a szimpatizánsaink száma is nő. Elismeréssel szólnak a programjainkról, és szívesen csatlakoznak hozzánk -
mondta el az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!