Hírek

2012.12.01. 17:02

Adventi készülődés Balatonalmádiban

Balatonalmádi - Az adventi koszorú első gyertyát gyújtották meg szombaton a Pannónia művelődési központ mellett felállított Betlehemnél, ahol a város vegyeskara lépett fel.

Halmos György

A kulturális központban a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportjának szervezésében adventi játszóházat tartottak a gyerekeknek, ahol teával és süteménnyel várták a legkisebbeket, akik segítséggel karácsonyi díszeket, ajándékokat is készíthettek.

 

 

Fotók: Gáspár Gábor

Szabó János plébános a gyertyagyújtás előtt arról beszélt, hogy december elseje kettős ünnepnap is, hiszen egyrészt a meteorológiai tél első napja, másrészt advent első vasárnapját megelőző naplementével kezdődik az új egyházi, vagyis liturgikus év. Felidézte az adventi gyertyagyújtás néhány száz évvel ezelőtti, Bajorországból útjára indított hagyományát.

A plébános beszélt arról is, hogy a gyertyában szinte tökéletes szimbólumát látjuk Jézus krisztusnak, aki a világ világossága.

- Engedjük, hogy a fény bevilágítsa életünket, lelkünket, belső világunkat – mondta. Hozzátette, a gyertya alkalmas arra, hogy a lángjához közel kerülve az ember életének egy-egy szakaszát, óráját végiggondolja, mert az adventi gyertya megsimogatja fényre váró és vágyó lelkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!