Hírek

2017.08.13. 14:55

Sodrófahajítás és szépségverseny - A viharos szél sem állíthatta meg az anyósokat

BALATONUDVARI - A viharos szél ellenére sokan voltak kíváncsiak az anyósok versengésére a Balaton- parti településen. Az anyósfesztiválon idén tíz anyós mérte össze tudását a különböző versenyszámokban.

Sági Ági

- Vannak versenyzőink Zircről, Körmendről, Kápolnásnyékről, sőt egy csapat eljött a felvidéki Losoncról is, ők a gulyásfőző- versenyben is részt vettek. Igyekszünk minden évben egy határon túli csapatot is bevonni a versenyzésbe- mondta el lapunknak Deák Zsolt Antal fesztiváltulajdonos. A családokat célzó programok délelőtt a gulyásfőző versennyel kezdődtek a strandon. Megtartották az unoka- kupát is, ahol gyerekek ügyességi sorversenyeken vehettek részt. Az anyós hétpróba versenyszámait játszhatta a közönség is, először mindig az anyósok versengtek, majd a közönség életkor szerinti csoportokban mérethette meg magát.

- Engem a baráti kör beszélt rá, hogy induljak a versenyen- mondta el Varga Virág, aki Gyulafirátótról érkezett. – Én a sodrófahajítás, és a süteménysütés versenyszámait szeretem legjobban, tavaly a sodrófahajításban győzni tudtam, idén második lettem- tette hozzá. A legnépszerűbb versenyszám valószínűleg a „cuccoló”. Ezen egy hosszú asztalra felpakolt rengeteg termék közül kell öt perc alatt minél nagyobb súlyt bepakolni zacskókba úgy, hogy egy zacskóba legfeljebb 2000 forint érték, és három egyforma termék kerülhet. A közönség is ezt a versenyszámot várta legjobban, ugyanis az időre begyűjtött termékeket ők is hazavihatték. Rendeztek anyós szépségversenyt is, ahol a belső kisugárzás, az intelligencia, és a memória számított. Itt egy drogérilánc akciós katalógusának árait kell megjegyezni. A Világ legszebb anyósa címet Kertész Eleonóra szerezte meg. A hétpróbás anyós így az összesítésben a Szuper Anyós címet is megszerző Riebl Istvánné a tavaly győztes balatonudvari versenyző lett. Az estet a Magna cum laude koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!