Hírek

2017.05.10. 19:22

A veszély valós - Gulyás Gergely, a Parlament alelnöke Ajkán

AJKA - Az uniós szabályoknak megfelelően vállaltuk, hogy megvédjük a külső határokat, de ezért nem dicséretet, hanem bírálatot kaptunk - mondta Gulyás Gergely, a Parlament alelnöke.

Penk Tímea

Álljunk ki Magyarországért! címmel indult országjárás ajkai állomásán Fülöp Zoltán, a Fidesz helyi elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Fenyvesi Zoltán választókerületi elnök elmondta, hogy a népszavazáson közel tízezer ajkai szavazott nemmel, vagyis az emberek elutasítják a betelepítési kvótát, kivéve a polgármestert és a helyi média egyik vezetőjét. Ravasz Tibor frakcióvezető hangsúlyozta, Brüsszelben elkezdték a tárgyalásokat a bevándorlók szétosztásáról, ezért különösen fontossá vált a véleménynyilvánítás, a konzultációs kérdőíveket jövő hét végéig lehet visszaküldeni.

Gulyás Gergely szerint komoly jelentőséggel bír, hogy az ország szuverenitásának megőrzését szolgáló elképzeléseknek mekkora a társadalmi támogatottsága.

- Az ország elég erőssé vált ahhoz, hogy szembeszálljon multinacionális cégekkel, amelyek aránytalanul nagy profitra tettek szert. Ennek köszönhető a rezsicsökkentés, és hogy a magyar állam dönthet az energiaárakról - mondta Gulyás Gergely, majd a népvándorlásról beszélt.

- A veszély valós! Mi megvédtük az unió külső határait, és bár kezdetben sok bírálat érte hazánkat, egyre többen közelítenek a mi álláspontunkhoz, felismerve saját érdekeiket - fogalmazott az alelnök.

A belpolitikai helyzetről elmondta: álláspontja szerint sem a baloldalról, sem a Jobbikról nem elképzelhető, hogy működő kormányt tudjon alakítani.

A fórumon a sportról, egészségügyről, médiáról is hangzottak el kérdések, valamint a bíróságok működése is szóba került. Az alelnök az igazságszolgáltatás csődjének nevezte az olyan eseteket, amikor nincs lehetőség felelősség megállapítására emberi mulasztásokkal összefüggő, emberi életeket követelő tragédiák esetén, mint például a vörösiszap-katasztrófa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!