Hírek

2012.11.08. 19:21

A tudomány napját ünnepelték

Veszprém (la) A magyar felsőoktatásban példaértékű, amit a Pannon Egyetem tesz, mondta dr. Pap László egyetemi tanár az intézmény tudomány napi ünnepségén.

Balla Emőke

Az egyetem nem enged a színvonalból, nem akarja növelni a felvettek létszámát, hangsúlyozta dr. Pap László, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, aki az ünnepségen A vezeték nélküli kommunikációs hálózatok néhány aktuális problémája címmel tartott előadást. Rámutatott, az elmúlt két évtizedben gyorsan fejlődött ez a terület.

Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora kiemelte: a tudomány egyrészt közel van a mindennapi élethez, az emberekhez, másrészt egyre távolabb kerül tőle. Porga Gyula polgármester azt mondta: Veszprém világváros, a tudomány világának városa, világot látott tudósok dolgoznak itt.

Az ünnepségen professzori címet vehetett át dr. Hartung Ferenc, dr. Lendvay György, dr. Mizsey Péter, a veszprémi önkormányzat által 2001-ben alapított Polinszky-díjat dr. Nagy Endre professzor kapta, a Méray László-díjat Bertók Botond egyetemi docens, a megyei kereskedelmi és iparkamara díja Weisz Róbert mechatronikai mérnöké. Az ünnepségen 14 PhD doktort avattak és öt hallgató részesült Polinszky-ösztöndíjban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!