Hírek

2014.07.10. 17:10

Ugrásra készen állnak a rendőrök a parton

Balatonfüred - Elemi érdekünk a kitűnő együttműködés a környékbeli és a háttér települések kapitányságaival.

Kovács Erika

Így értékelte a közösen végzett munkát Regdon László balatonfüredi rendőrkapitány csütörtökön, a Kisfaludy strandnál, az úgynevezett bűnmegelőzési miniközpontnál, ahol az idegenforgalmi szezon előtti biztonsági intézkedésekről tartott tájékoztatót a bűnmegelőzést végző rendőrök az újságíróknak.

Kühnle György kikötéshez készülődik a rendőrségi motorossal. Fotó: Kovács Erika

Tavaly egyetlen gépkocsifeltörés történt a strand melletti ingyenes parkolóban, ahol nyári napokon 1500 járművel is leparkolnak. Jellemzőek a strandi táskalopások, ezért a bejáratnál külön figyelmeztetnek az értékmegőrzésre. - A törülköző nem lehet széf! - emelte ki a kapitány. Kiderült még: a nyári szezonban a megnövekedett forgalom miatt fokozottabban kell figyelni a biztonságra, erről saját állományuk mellett a készenléti rendőrség, a gyalogos és kerékpáros, valamint kutyás körzeti megbízottak a nyomozókból álló, autós és gyalogos bűnügyi portyaszolgálat, valamint az egyik helyi szakközépiskola rendészeti fakultációs diákjai gondoskodik.

A diákok a strand bejáratánál többnyelvű, bűnmegelőzéssel kapcsolatos információs füzetet adnak át a vendégeknek. A szárazföldi tájékoztató után a balatonfüredi vízirendészet járőrhajóin alapos hullámverésben tájékozódhatott a sajtó a víziközlekedési és fürdőrendészeti szabályokról, utolérve a Kékszalag mezőnyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!