Hírek

2014.12.18. 12:33

A Tél gyerekszemmel - kihirdették a Napló rajzpályázatának díjazottjait

Balatonalmádi -Több száz munka érkezett a Napló A Tél gyerekszemmel című rajzpályázatára. A legjobbakat csütörtökön díjazta a zsűri.

Prevics Éva

Két kategóriában küldhettek be alkotásokat a gyerekek. Az 5-9 éves korosztálytól kézzel készített munkákat, a 10-15 éves korosztálytól pedig számítógépen készült alkotásokat vártak. A kicsik közül a 7 éves Daragó Diána a Magyarpolányi Alapfokú Művészeti Iskola diákja ért el első helyezést. A kislány egy téli tájat rajzolt, sok fenyőfával, házikóval és egy szánon repülő Mikulással. A számítógéppel készített művek közül Gyarmati Bence alkotása bizonyult a legjobbnak.

A Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 7.osztályos diákjának rajzán két gyermek örül a hóesésnek, annyira, hogy bele is kóstolnak a hulló pelyhekbe. Mindkét kategóriában hirdettek második, harmadik helyezettet és különdíjast is. A pályaműveket Csík Richárd veszprémi festőművész vezette zsűri értékelte, de olvasóink is szavazhattak online az általuk legjobbnak ítélt alkotásokra. Az ő értékelésük alapján Simon Ábel Attila a Dudari Általános Iskola diákja és Balogh Máté a Radnóti Miklós Általános Iskola tanulója volt a legügyesebb alkotó. A lurkóknak Németh F. Bernadett a Napló főszerkesztője adta át az értékes nyereményeket.

A Napló díjazta a legtöbb művet beküldött iskolákat, osztályokat is. Ez alapján a Vörösberényi Általános Iskola és a várpalotai Bán Aladár Általános Iskola vehetett át elismerést.

A Napló rajzpályázatára több mint 400 alkotás érkezett, melyből a legjobb 80-at január első hetében bárki megtekintheti a Vörösberényi Általános Iskola aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!