Hírek

2015.02.01. 08:38

A Napló nyerte a forralt bor főző versenyt

Meggyőzte a Napló receptje a Decanter Bisztró zsűrijét. Lapunk kapta ugyanis a szakmai elismerést a forralt bor főző versenyen. A közönségdíjat a VeszprémFest nyerte.

Prevics Éva

Többszöri előfőzéssel, átgondolt receptúrával, hozzáértő készítőkkel és nagy lelkesedéssel vágott neki a Napló csapata a Decanter Bisztró által szervezett forralt bor főző versenynek. Csapatunk hagyományos recept szerint készítette a nedűt. Fehérbort használtunk, amit kevés vízzel hígítottunk. A fűszeres keveréket csak forrásig főztünk, és a gyümölcsök is csak a végén kerültek az italba. Az igyekezetnek meg is lett az eredménye, elhoztuk a szakmai zsűri díját.

A versenyzők között volt a Petőfi Színház, a Grand Canyon, a veszprémi Polgármesteri Hivatal és a VeszprémFest is. Utóbbi elnyerte a közönségdíjat. Mészáros Zoltán a csapat vezetője a Naplónak elmondta: Először Jamie Oliver receptjét követték, ám úgy vélték, a sztárszakács túl sok cukrot javasol, ezért letértek az általa kijelölt útról. Az ánizzsal és vaníliával ízesített citrusos ital végül elnyerte a kóstolók tetszését.

Sikeres volt a rendezvény és az időjárás is kedvezett a programnak - értékelt Zsandár Tamás a Decanter Bisztró tulajdonosa. A rendezvény célja az volt, hogy télen is olyan hangulatot teremtsenek a belvárosban, amiért érdemes kimozdulniuk a helyieknek. A Bor Utca Fesztivál téli verziójaként idén először hagyományteremtő szándékkal tartották meg a versenyt. A tervek szerint adventkor és jövő év januárjában is készülnének hasonló rendezvénnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!