Hírek

2014.12.11. 20:23

A megszentelt élet kerül az év központjába

Budapest – A katolikus egyház a megszentelt életnek szenteli a következő évet, melyet Magyarországon Erdő Péter bíboros nyitott meg advent első vasárnapján, az új egyházi év kezdetén a Szent István-bazilikában.

Toldi Éva

A tematikus lelki esztendőben, mely 2016. február 2-áig, Gyertyaszentelő Boldogasszony napjáig tart. Ferenc pápa rá akarja irányítani a figyelmet a szemlélődő és apostolkodó szerzetesrendekre és szerzetesi intézményekre, az apostoli élet közösségeire, a világi intézményekre és az Istennek szentelt személyek különböző klerikus és laikus csoportjaira, valamint mindazokra, akik szívük mélyén átadták magukat Istennek arra, hogy az evangéliumi tanácsok (tisztaság, szegénység és engedelmesség) jegyében éljenek és szolgáljanak közösségeikben.

Az evangéliumi tanácsok isteni ajándékok, az egyház az Úrtól kapta, és az ő kegyelméből őrzi őket, írta Szent II. János Pál pápa Vita Consecrata kezdetű apostoli buzdításában. A megszentelt életnek sok intézménye létezik. Ezek a nekik juttatott kegyelem szerint különböző adományokkal rendelkeznek: vagy az imádkozó Krisztust követik szorosabban vagy például az Isten országának hirdetőiként szolgálnak, de mindig az Atya akaratát teljesítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!