Hírek

2014.09.16. 09:44

A közlekedés veszélyes üzem

Veszprém - A közlekedés ma különösen veszélyes üzem, éppen ezért méltánylandó, ha valaki több százezer, illetve millió kilométer vezetett le balesetmentesen.

Tremmer Tamás

Mindezt Szöllősi József, a Balaton Volán termelési vezérigazgatója mondta azon a keddi ünnepségen, ahol elismerték a társaság pilótáinak a tevékenységét. Elhangzott, a Volán-sofőrök összesen 9,502 millió kilométert teljesítettek 2013-ban, és eközben  majd' 24 millió utast szállítottak.

Az értékelés időszakában 51 koccanásos balesetnek voltak részesei, ebből 31 eset más sofőr hibájából esett, ezek során egy könnyű sérülés történt. Saját hibás balesetek szempontjából nem zártak jó évet, hiszen húsz koccanása saját gépkocsivezetőiknek róható fel. Ezekben hárman könnyebben, egy ember pedig súlyosabban sérült meg. Ami azonban örömteli, hogy halálos balesetnek évek óta nem részesei a Balaton Volán pilótái.

Az Európai Unió közúti biztonsági irányelveit követve a hivatásos autóbuszvezetőknek meg kell szerezniük a Gépjárművezetői Képesítési Igazolványt, e képzésen a társaság minden sofőrje már részt vett.

A Balesetmentes közlekedésért kitüntetést idén 28-an vehették át. Hatan a 250-, kilencen az 500-, heten pedig a 750 ezer kilométert is átlépték már. Csicsics László, Farkas Dénes és Alföldi János háta mögött már 1,25 millió kilométer van. Mészáros Géza, Klepeisz Ferenc, Komjáti József pedig másfél millió kilométert vezettek balesetmentesen. A díjazottak Csima László vezérigazgatói tanácsadótól vehették át az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!