Hírek

2017.08.11. 18:05

A kánikula hatására jó szezont zárnak a balatoni strandok

Hőség, nyaralás, szabadság. Nyáron ez a három szó egyenlő a Balatonnal. Gyerekkel vagy gyerek nélkül egyaránt megfelelő kikapcsolódást nyújtanak a magyar tenger strandjai.

Smidhoffer Eszter

Nyaralás során egyre többen választják a Balaton északi partját, ahol a strandok évről-évre fejlesztenek, hogy a fürdőzők minél elégedettebbek legyenek.

- Révfülöp mindkét strandja a Magyar Turisztikai Ügynökség balatoni strandok fejlesztésére kiírt pályázatán nyert összegből újul, szépül folyamatosan.

Ezt az összeget az önkormányzat kiegészítette, ennek eredményeként a Szigeti strandon úszó-napozó stég, sok funkciós kalandvár, térbútorok, szelektív hulladékgyűjtő tömörítő géppel, automata értékmegőrző, és beléptető rendszer valósult meg.

A Császtai strandunkon megújultak a zuhanyozók és az öltözők, rozsdamentes lépcsők, új kerítés, beléptető rendszer készült, gyermekfoglalkoztató valósult meg. A sportolni vágyókat pedig öt felnőtt fitness és vízi sporteszköz várja - tudta meg a Napló Kondor Géza polgármestertől.

Mindkét strand négycsillagos minősítést kapott a Balatoni Szövetség által meghirdetett Kék hullám minősítési rendszerben.

Kilencvenéves a tópart egyik legszebb strandja. A csopaki kedvelt fürdőhely a Balaton északi partján. A régi, több mint húszéves, kék "anakonda" csúszdát a következő szezonra kicserélik egy hasonlóan nagy, de korszerűbb eszközre Fotó: Pesthy Márton

A július végi adatok alapján az előző évhez viszonyítva mintegy negyedével volt nagyobb az idei bevétel. A kedvező időjárásnak köszönhetően feltehetőleg augusztusban még növekszik a kereslet. A várható többletbevételt a Szigeti strand kotrására, homokozására fordítják.

- A balatonakali strand a Balatonfüred és Szigliget közti szakaszon az egyetlen öt csillaggal minősített Kék hullám zászlós strand. A térségben nyaralók számára a kedvelt fürdőhely felértékelődött. Összességében eddig elégedettek vagyunk a szezonnal. A vendégekkel kapcsolatban azt jelenthetjük ki, hogy kellő számban látogatják a fürdőhelyet, de mind- emellett még most sem vagyunk zsúfoltan. Úgy gondolom, hogy mélypontoknak nevezhető napok nem voltak - mondta lapunknak Koncz Imre polgármester.

A fejlesztések tekintetében az eszközbeszerzések egy része lezajlott. Ilyenek voltak az új, bérelhető, telepített napernyők, aminek nagy sikere van, emellett folyamatban van további kölcsönzőeszközök beszerzése is. Ami az igazán nagy fejlesztés lesz, az a tervezett építési tevékenység.

A badacsonytomaji strand is igyekszik minden évben újítani a szolgáltatásokon.

- Eddig a strandjaink forgalma az idei szezonban jobb volt az elmúlt évekhez képest, amely leginkább a kedvező időjárásnak köszönhető. Úgy érzékelem, hogy a badacsonyi régióban az előző évekhez képest öt-tíz százalékkal több vendég van, ennek köszönhetően a strandjaink is a befogadóképességük felső határán üzemeltek. A badacsonyi és a badacsonytomaji strandon a vendéglétszám és a bevétel szinte egyforma. Idén ősszel komoly fejlesztésekre kerül sor a strandjainkon. A kormány által kiírt strandfejlesztési pályázatból befolyó összegnek köszönhetően látványosan megújulnak fürdőhelyeink - mondta el Bolla József ügyvezető.

- Az idei évben az időjárásnak és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, várhatóan jó szezont zárunk - hangsúlyozta Balassa Balázs szigligeti polgármester..

Az ottani strand idén is a legjobb minősítést érte el a Kék hullám strandminősítésen. A szezonra önerőből bővítették az öntözőrendszert, gyepszőnyegeztek, napvitorlákat vásároltak, felújították és áttelepítették a játszóteret.

- Strandfejlesztési pályázatból gőzerővel épül az új kiszolgálóépület. Itt gyermek, férfi és női vizesblokkok létesülnek. Ezek a vizesblokkok fűthetőek lesznek, tehát szinte egyedülálló szolgáltatást tudunk nyújtani a strand téli rendezvényein, vagy amikor befagy a Balaton. Az alsó szinten biztosítunk még egy kismamaszobát, valamint családi öltözőket. A tetőtérben pedig két finn és egy infra-szaunát, zuhanyzókat, egy közösségi teret, valamint napozóteraszt alakítunk ki. Elengedhetetlen, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Szerencsére nem volt hiány kedvező visszajelzésekből - mondta lapunknak Balassa Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!