Hírek

2017.08.10. 17:15

A hőségben közlekedés nagyobb figyelmet kíván

VESZPRÉM A hírek szerint a hőség is közrejátszhat abban, hogy a kánikulában országszerte megnőtt a közúti balesetek száma.

Kovács Erika

A hetek óta tartó hőség vezetés közben akár veszélyes is lehet, ha ehhez nem alkalmazkodik az autós! Megkérdeztük a rendőrséget arról, mire kell figyelni a biztonság érdekében?

Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, a hőségre való tekintettel fokozott figyelemmel vezessen mindenki! A forróság megviseli az emberi szervezetet, emiatt tompul az autósok figyelme, gyengül a koncentrációképesség. A sofőrök sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre.

Hármas karambol történt augusztus 8-án, kedden délután a 71-es számú főúton. Balatonalmádiban közlekedett egy helyi férfi Toyota személykocsijával, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba, ahol eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött az ott haladó teherautóval - tudtuk meg a rendőrségtől. Az ütközés hatására a Toyota megpördült az úton és keresztbe fordulva állt meg. A teherkocsi áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba, ahol a szemből érkező Mercedes személyautóval ütközött, végül az árokba sodródva álltak meg. A balesetben egy személy könnyebben megsérült. A helyszínelés idejére teljes útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon Fotó: Heindl Zsolt

Mint mondta, a nyári hőségben a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, nem mindig néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre.

A balesetek megelőzése érdekében a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Vezessen mindenki kipihenten, és gyakrabban álljanak meg felfrissülni azok, akik volán mögé ülnek. Fogyasszanak elegendő folyadékot és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a gépkocsiban!

Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! - javasolta Aradi Virág!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!