Hírek

2012.05.09. 13:21

A Hit Gyülekezete kaphatná Ajka két iskoláját

Ajka - A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleményben fogalmazta meg egyet nem értését a város képviselő-testületének előzetes döntése kapcsán, miszerint két középiskolát a Hit Gyülekezetének adna át fenntartásra a város.

Tóth B. Zsuzsa

Schwartz Béla polgármester elmondta lapunknak, hogy az Ajkai Szakképző Iskola, valamint a Bródy Imre Gimnázium és Szakközépiskola üzemeltetését is átadnák bizonyos törvényi és helyi feltételek teljesülése mellett. Mivel a két iskola fenntartása így nem kerülne pénzbe a városnak, sőt, összesen 400 milliós támogatást kapnának és biztonságban lennének az intézmények, előzetes képviselőtestületi döntés született az átadásról. Amennyiben azok önállósága, tantestülete, képzési profilja nem változik, valamint nem gyakorolnak pressziót a vallásosság befolyásolására, szó lehet az átadásról.

Előtte azonban még a pedagógusok és szülők véleményét is várják, a többségi beleegyezés szintén szükséges a fenntartó váltáshoz. Mindez a hónap végéig kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!