Hírek

2014.07.28. 11:25

Hatalmas habparti dobta fel a porvai falunapot

Porva - Látványos habparti dobta fel a falunapot, pedig enélkül is volt minden, ami elégedettséggel töltötte el a résztvevőket: hatalmas üstökben rotyogó étel, amiből jutott bőven mindenkinek, műsor, helyi csoportok fellépésével.

Varga Domokos Péter

A gigantikus habpartit nem csak a gyerekek élvezték, még látványosságnak is fantasztikus volt (Fotó: Penovác Károly)

A rendezvény fő helyszínén, a sportpályán szombaton délelőtt kezdődött a labdarúgó bajnokság, az eredményt délután kettőkor, a hivatalos megnyitó után hirdették ki. Veinperlné Kovács Andrea polgármester üdvözlő szavaiban kiemelte, a falunapot azért tartja fontosnak, mert a helyi közösség ünnepe, fokozza az összetartozás érzését.

Az eseményen köszöntötte a résztvevőket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a területi közigazgatásért felelős államtitkár. Beszédében többek között méltatta a képviselő-testület tevékenységét, és elismerését fejezte ki az eddig végzett színvonal munkájukért.

A színpadon egymást váltották a művészeti csoportok: a nemzetiségi óvoda tábor táncot mutatott be, fellépett a Borzavári Asszonykórus, a Sramlikings együttes, Schäffer Zoltán atya citerázott. A gyerekeket bűvész-bohóc és a Búgócsiga szórakoztatta, interaktív programmal.

A legnagyobb sikere azonban a habpartinak volt. A zirci tűzoltók hatalmas mennyiségű habot állítottak elő, melyben szinte minden gyerek megmártózott. A tűzoltók szakmájuk gyakorlása során is készítenek habot, hiszen bizonyos tüzeket habbal lehet legjobban oltani. Ez azonban akkor senkit nem érdekelt, egyszerűen élvezték a gigantikus habfürdőt.

Tartottak tombolasorsolást, ahol előre lehetett tudni, hogy minden jegy nyer: a szervezők a szponzorok segítségével annyi ajándékról gondoskodtak, ahány sorszámot kiadtak. Kisorsoltak értékes tárgyakat is, köztük konyhai és elektronikai eszközöket. A rendezvény anyagi hátterét a szponzorok mellett a Pro-Porva Alapítvány, a községi és a német nemzetiségi önkormányzat, valamint némi pályázati pénz biztosította.

A falunap - mint mindig - ezúttal is bállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!