Hírek

2013.02.14. 16:49

A havazás miatt félbeszakították a bakonyi túlélőversenyt

Az extrém időjárási körülmények miatt, a résztvevők biztonsága érdekében félbeszakították a szervezők az "54-es kihívása télen" nomád túlélőversenyt.

Szabó Péter Dániel

A komoly hagyományokkal rendelkező túlélő viadalra ezúttal is sokan neveztek, 68 csapatban összesen 265-en vágtak neki szerda este Bakonyszentlászlón az 54 kilométeres távnak. Az MH 54. Veszprém Radarezred és a Veszprémi Honvéd SE által szervezett túrán az iránytűvel felszerelkezett csapatok a Kőrishegyi kilátó felé indultak, majd a Bakonybél felett található Parajostető felé vették az irányt. Itt azonban csütörtök hajnalban véget is ért a megmérettetés.

- Az erős havazás és a hóátfúvások miatt nagyon nehezen haladtak a résztvevők a Bakonyban, a szervezők a táv felénél, a hatodik ellenőrző pontnál befejezettnek tekintették a versenyt, s a résztvevő csapatokat hazaszállították Bakonybélből - mondta el kérdésünkre Péter Gergely hadnagy, a szervező radarezred kommunikációs tisztje.

Versenyzők a Parajostetőn. Elöl Vizlendvai Csaba, mögötte Horváth Gábor és Sági Péter (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Épp ezért klasszikus értelemben vett eredményhirdetést sem rendeztek csütörtök délután a veszprémi Kossuth-laktanyában, a szervezők csupán tájékoztatót tartottak, ahol értékelték az elmúlt nap eseményeit. Itt elhangzott, hogy a táv felénél a legjobb pozícióban a veszprémi színeket képviselő, Vaddisznók névre keresztelt csapat állt. A Kovács Gábor nyugállományú hadnagy, Fazekas Tamás százados, Kolonics Tamás főtörzsőrmester, Török Krisztián szakaszvezető és Vass Tibor százados alkotta ötös aranyérmet minden ellenőrző pontra először ért és a feladatok során is a legmagasabb pontszámot kapták.

 

Érdekesség, hogy a túlélőversenyen rajthoz állt a KatonaSuli programban résztvevő Ipari középiskola csapata is. A honvédelmi szakkörös diákok Szabó Ottó törzszászlós vezetésével vágtak neki a téli Bakonynak.

 

Vörös Zoltán okleveles mérnök alezredes, a radarezred megbízott parancsnoka is részt vett a versenyen.

- Nem tudtuk mire számítsunk, nem ismertük ugyanis előre az útvonalat. Az erős havazás és a szél miatt nagyon nehezen haladtunk, hiába bátorítottuk egymást és tettünk meg mindent a sikerért, sajnos fel kellett adnunk a versenyt. Az 50 centiméteres hóban teljesen átázott a ruhánk, így nem volt értelme folytatni - mondta el a parancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!