Hírek

2015.03.20. 09:33

80 ezer forintos közterület foglalási díjat szabtak ki a tüdőszűrést végző buszra

Csaknem 80 ezer forintos közterület foglalási díjat szabott ki Balatonfüred város a lakosok tüdőszűrését végző buszra a legutóbbi tüdőszűrés után- tudta meg a veol.hu. A példátlan eseten még a tüdőgondozó igazgatója is meglepődött.

Prevics Éva

A veszprémi tüdőgondozó által fenntartott busz az intézmény plusz szolgáltatása, melynek célja, hogy megkönnyítse a Veszprém megyében élő lakosok dolgát azzal, hogy nem kell a megyeszékhelyre utazniuk egy-egy vizsgálatért. A busz minden évben néhány napra kitelepül az adott városba, ahol helyben elvégzi az emberek szűrését. A buszon csak azoknak kell fizetniük a szűrésért, akiknek -koruknál vagy állapotuknál fogva- egyébként is kellene, és pontosan annyit, amennyit a veszprémi központban is fizetnének.

A veol.hu információja szerint a tavalyi balatonfüredi szűrés után a tüdőgondozó egy csaknem 80 ezer forintos díjat volt kénytelen befizetni. Az információt Medgyasszay Balázs a tüdőgondozó igazgatója is megerősítette. Azt mondta, mikor nem fizették be időben a pénzt, még egy felszólító levelet is kaptak. Mára természetesen rendezték a számlát. Medgyasszay Balázs hozzátette: az eset abszolút példátlan, soha ilyen nem volt még a megyében, hogy a szűrőbuszra bármelyik önkormányzat díjat szabott volna ki. Kiemelte, a szűrőbusz fenntartása számukra is pénzbe kerül, ha megyén kívülre megy a busz, ők maguk még letelepedési díjat is kérnek, megyén belül azonban mindig ingyen vonultak, legalábbis eddig- sejtetve ezzel, hogy ha fizettetik őket, akkor ők is pénzt kérnek majd a busz kivonulásáért. Tárnoki Richárd balatonfüredi jegyző a veol.hu-nak az üggyel kapcsolatban elmondta: tavaly pontosan 74810 forint közterület foglalási díjat kértek a szűrőbusztól, idén azonban már csak azt kérik, hogy a busz által fogyasztott áramot fizesse ki a tüdőgondozó. Hozzátette: ebben az évben a szokásos tavaszi időpont helyett ősszel lesz buszos szűrés Füreden a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ előtt. Igaz, erről a tüdőszűrő vezetője lapunktól értesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!