Hírek

2017.05.13. 10:56

VE-SZEDD - Együtt a tisztább városért

Veszprém – A várat nem elég megszerezni, meg is kell tartani. Nem elég szépet építeni, parkosítani, de meg is kell óvni a szeméttől – mondta el Némedi Lajos alpolgármester az első alkalommal megszervezett VE-SZEDD szemétszedési akció előtt pénteken.

Leitner Vera

Közel száz fő munkálkodott azon péntek délelőtt, hogy a város három pontja is megszabaduljon a szeméttől. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a VERGA Zrt., a Táncsics Mihály középiskola ifjú polgárőrmozgalmának diákjai, valamint a Veszprém Megyei Polgárőrök Szövetsége munkatársai együtt szedték össze a hulladékot a Barátságpark és a Völgyikút, az Aulich utcai III. számú garázsszövetkezet mögötti erdőterület és a Tüzér utca–Kistó utca közötti erdősáv területén.

Fotó: Nagy Lajos

­– A Veszprém Megyei Rendőrkapitányság területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoportja készítette el a feladattervet a kisebbségi önkormányzattal együttműködve. Olyan hasznos tevékenységet kerestünk, melyet a köz érdekében, a város bevonásával együtt végezhetünk el. A mai esemény célja, hogy a környezetet megtisztítsuk, a környezet védelmére felhívjuk a figyelmet – mondta el Borbély Zoltán rendőr alezredes, a VMRFK közrendvédelmi osztályának vezetője, az akció egyik szervezője. Az alezredes hozzátette, a hasonló akciókban résztvevők környezettudatosabbá válnak, emellett sok szervezetet is megszólítottak, s a sikeres együttműködés már önmagában is eredmény. – Jövőre szeretnénk több iskolát, még több együttműködőt bevonni a sikeres közösségformálás és a környezettudatosságra nevelés érdekében.

Fotó: Nagy Lajos

Némedi Lajos alpolgármester kiemelte, szép gesztus, vállalás a szemétgyűjtés minden résztvevő oldaláról, s jó látni, ahogy idős és fiatal, szakember és diák együtt tesz a jó ügy érdekében. A város és a VERGA Zrt. valamennyi résztvevőt közös ebédre invitálta a munka végeztével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!