Hírek

2017.04.19. 07:58

Polgármestert választanak vasárnap Pápasalamonon

Pápasalamon - Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a településen. A január elseje óta üres tisztségre három független jelölt pályázik Baráth Gábor, László Attiláné, és Tóth Frigyes alpolgármester személyében.

Laskovics Márió

Mint arról már beszámoltunk, Bánki Mihály Pálné, Pápasalamon legutóbbi polgármestere december 31-ei hatállyal, családi okokra hivatkozva mondott le a falu irányításáról.

- Balatonkeneséről jöttem ide tizenöt éve, állandó lakosként hét éve élek Pápasalamonon. Most viszont a gyerekeimhez költözöm Balatonakarattyára, ahol nyugdíjas éveimet élvezem unokáim társaságában. Három hónapig az alpolgármester, Tóth Frigyes helyettesít, amíg új választást nem írnak ki – nyilatkozta még decemberben a Naplónak a leköszönt vezető.

A három hónap már bőven letelt, s mint kiderült, az időközi polgármester-választás időpontjául április 23-át tűzték ki. Kovács Erika, a település jegyzője megkeresésünkre elmondta, három független jelölt indul a megüresedett tisztségért: Baráth Gábor, László Attiláné, valamint a polgármesteri feladatkört eddig ellátó Tóth Frigyes. A község 362 lakosából 274-en rendelkeznek választójoggal, ők vasárnap reggel hat és este hét óra között adhatják le voksukat a helység egyetlen szavazókörében, a Petőfi tér 3. szám alatti hivatali helyiségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!