Hírek

2017.03.14. 20:20

Március 15. - Ezen a napon győzött a forradalom, de mi történt még?

169 éve győzött Pesten a forradalom. Március 15 jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki.

Ezen kívül tudták, hogy csupán 46 évvel ezelőtt ezen a napon először működött sikeresen csevegőszoba (chatroom) az interneten?

75 éve 1942-ben Budapesten háború ellenes tüntetést tartottak. A tüntetést a Magyar Történelmi Emlékbizottság szervezte. A magyar parasztság nevében a kisgazdapárti Bajcsy-Zsilinszky Endre és a parasztpárti Kovács Imre közösen megkoszorúzták a Petőfi-szobrot.

Kolumbusz 524 évvel ezelőtt visszatért első útjáról, abban a tudatban, hogy eljutott Indiába. Palos kikötőjébe futottak be. 6 bennszülött rabszolgát hoztak a királyi párnak ajándékba, akiket indiánoknak neveztek el. A neve eredeti írásmóddal: Christopher Columbus

20 éve halt meg Victor Vasarely magyar-francia festőművész, az op-art atyja. Eredeti nevén: Vásárhelyi Győző. Az op-art optikai festészetet jelent. Az önálló művészi tevékenység mellett intenzíven foglalkozott alkalmazott grafikai, és reklámfeladatokkal.

1923-ban ezen a napon Lenin harmadszor kapott infarktust.

Valamint szintén fontos dátum: 2061 éve, vagyis i.e. 44-ben megölték Rómában Julius Caesart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!