Hírek

2016.11.13. 16:55

Hajnalig táncolt Vince, a Napló pártfogoltja

Ajkarendek – Életében először bálozott Németh Vince, a Napló pártfogoltja: éjfél körül cowboy-kalappal a fejében követelte, hogy ne érjen még véget a számára rendezett jótékonysági esemény. A gyűjtés is sikeres volt, hanem háromszázezer forintot adtak át a szervezők a családnak.

Forgács Ádám

A bál kalandosan indult: a havazás, az erős szél miatt áramszünettel, de ez nem vette kedvét azoknak a jószándékú embereknek, akik segíteni kerekedtek fel a rossz idő ellenére.

A megjelenteket a sportcsarnokban így telefonok fényénél Mesterházy Zsolt, a szervező Mozgássérültek Aktív Egyesületének alelnöke köszöntötte és mondta el, mennyire fontos a mozgássérült embereknek az összetartozás érzése. Az, hogy a mozgássérülteknek ugyanúgy helye van az épek között, és annak, hogy a mozgásukban korlátozottak is képesek segíteni másokon. Hiszen ki érezné át úgy például a kis Vince és családja problémáját, mint azok, akik a családjában mozgássérült ember él – mutatott rá az elnök. Örömét fejezte ki, hogy a rossz idő ellenére sokan eljöttek az egyesület hagyományos jótékonysági rendezvényére, és azért, hogy cégek, vállalatok is a jó ügy mellé álltak szponzorként, így például a Napló is, amely médiatámogatóként állt a bál mellé. Az alelnök megköszönte Szilágyi Annamária munkáját is, aki nem csak szervezi az egyesületi eseményeket, de a RollingCountry Kerekesszékes Tánccsoport koreográfiáit is betanítja.

Fotó: Pesthy Márton

Németh F. Bernadett, lapunk főszerkesztője köszönetet mondott a szervezőknek az együttműködésért és azoknak, akik eljöttek, hogy segítsenek Vincének.

-         Leginkább azonban Vincének és a családjának szeretnék köszönetet mondani, hogy megismerhettük az ő csodálatos és példamutató történetüket, amin keresztül olvasóinknak azokat az alapvető értékeket tudjuk közvetíteni, amelyek 70 éve a Napló fundamentumai. Ezek: hit, szeretet, elfogadás, kitartás a jóra – fogalmazott a főszerkesztő.

Elmondta: lapunk karácsonyig gyűjti az adományokat Vince javára, a 10300002-10583135-49020126 számlaszámra. Ezen felül olvasónk a Napló megvásárlásával is támogathatja Vincét: november 18 és december 18 között a minden megvásárolt Napló árából 5 forintot utalunk erre az adományszámlára.

A bál ezután a TB ART Stúdió, a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport,  a herendi TexasRodeo linedancers country, az ajkai Kristálycsepp Country Club és a Country Family Linedance képviseletében Kű Nikolett műsorával folytatódott.

A háromtagú Wolfram együttes gyorsan megalapozta a bál hangulatát, ami annyira jól sikerült, hogy Vince éjfélkor még nem akart hazamenni. Addig többször is táncolt, hol elektromos kerekes székével, hogy édesanyjával, Karli Veronikával és édesapjával, Németh Zsolttal, még a nagymamát, Karli Andrásnét és a nagypapát, Andrást is „megtáncoltatta”, hiszen körbeállták a barátokkal, rokonokkal, együtt mozogva a zenére.

Az esten tombolát és süteményeket árultak, ezekből és az adományokból csaknem háromszázezer forint jött össze, amit átadtak a családnak.

Vince Arthrogryphosis Multiplex Congenita (AMC) szindrómával született 2011-ben. Ez egy izombetegség, amelyben az izmok annyira kötöttek és nem fejlettek, hogy korlátozott mozgást tesznek lehetővé és sok esetben a mozgáshiány csontdeformitásokat is okoz. Születése óta gégekanült visel, mert az izomgyengeség és a mellkasdeformitás olyan nagy mértékű volt, hogy nem tudott önállóan levegőt venni. még sok műtét (újabb mellkaskorrekció, kar és láb műtét) ill. kezelés (gerinc melletti rúd állítás és majd csere, gyógytorna stb.) vár. Most egy oxigénkoncentrátorra van szüksége, ami megkönnyíti számára a hosszú utazásokat a hamburgi kezelésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!