Hírek

2016.11.11. 19:58

Aki libát eszik, nem éhezik

Pápa- Aki libát fogyaszt, biztosan nem éhezik, aki pedig bort iszik, nem fog szomjazni a következő évben - elevenítette fel köszöntőjében az ismert népi bölcsességet Unger Tamás, Pápa alpolgármestere a Szent Márton-napi újbor ünnepe elnevezésű rendezvény nyitóünnepségén.

Polgár Bettina

A kétnapos eseménynek az Esterházy-kastély udvara ad otthont, ahol az ínycsiklandozó libaételek, valamint az ízletes borok és pálinkák mellett számos színpadi fellépés és kísérőprogram várja az érdeklődőket.

A kulináris és kulturális kalandozás pénteken az Egyházaskeszői Néptánccsoport műsorával kezdődött, majd az erzsébetvárosi óvódások és a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola tanulóinak Egyél libám, egyél már! című produkcióját láthatta a közönség.

A nyitóünnepség alkalmával a korábbi évek gyakorlatához híven Mail József apát-plébános áldotta meg az újbort, felhívva a figyelmet a nedű áldásos hatásaira. Az újborszentelést követően a Somló és Környéke Borút Egyesület Szanyiné Csepregi Ilona, valamint Tóth András személyében új borbarátot, illetve borlovagot avatott. A jelöltekre a ceremónia előtt két próba várt: fel kellett ismerniük a somlói törkölypálinkát, majd pedig fröccsöt kellett készíteniük. A nyitóünnepséget követően harmonikaszó, továbbá a Miskolci Illés Emlékzenekar garantálta a szórakozást.

A szombati nap során szintén számos kikapcsolódási lehetőség kínálkozik a Szent Márton-napi újbor ünnepére ellátogatóknak. 16 órakor a Pápai Nyugdíjas Egyesület Énekkarának és Irodalmi Színpadának tapsolhat a nagyérdemű, majd 16.30-tól a Mihályházi Asszonykórus felel a jókedvért, 17 órától pedig a Tarisznyások Együttes lép színpadra.

A LibaTour elnevezésű program sorsolását követően 18.30-tól Sebestyén Tamás és a Gráciák nótáit, illetve retróslágereit hallhatják a kastélyudvarra ellátogatók, majd Greznár Zoltán zenész lép színpadra, 20 órától pedig a The FreakEnd Zenekar varázsol fergeteges hangulatot. A Márton-napi vigasság kísérőprogramjaként szombaton 14 óra és 17.30 között LibaTour nevű többhelyszínes játszóház várja az érdeklődőket értékes nyereményekkel.

Az eseményre ellátogatóknak a borús időjárás ellen fedett sátor nyújt menedéket, a libaételek, illetve a gazdag bor- és pálinkakínálat mellett pedig többek között puncs, forralt bor és forró csoki is várja a rendezvény vendégeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!