Hírek

2016.06.23. 19:51

Három kis Klik a megyében

Veszprém – Összevonják az állami és működtetői feladatokat az állami iskolafenntartónál. 2017. január 1-jétől 59 tankerületi központ működik majd az országban. Veszprém megyében három központ jön létre.

Németh Noémi

2017. január 1-jével kiválnak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központból területi szervei és a tankerületi központokba olvadnak be – olvasható az átalakításról a Magyar Közlönyben.

A közoktatási fenntartói rendszer átalakításáról szóló 134. rendelet szerint 59 tankerületi központ jön létre az országban, ezekből három működik majd Veszprém megyében – Veszprémben, Balatonfüreden, valamint Pápán. A veszprémi tankerülethez tartozik majd a veszprémi, várpalotai, almádi és zirci járás, a füredi tankerülethez a balatonfüredi, sümegi és tapolcai járás, a pápai tankerülethez a devecseri, ajkai és pápai járás oktatási intézményei. A köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok és egyéb alkalmazottak átkerülnek az illetékes tankerületi központ állományába.

A Klik a jövőben Klebelsberg Központ néven középirányító szervként működik tovább, felügyelve a központok költségvetését, meghatározza majd a tankerületi központok gazdálkodásának keretszabályait.

A Klebelsberg Központ feladata a továbbiakban a tankerületi központok szervezeti és működési szabályzatának ellenőrzése.

A tankerületi központok igazgatóit december 31-éig nevezik ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!